Visa varukorgen
Design & Illustration

Kina igen...

Qiandao Lake

Kom hem igår från en ny tripp till Kina och företaget som kommer att tillverka kajaker och surfskis för Axis. Den här gången handlade om att titta på pluggarna för surfskina och att testpaddla de första havskajakerna.

Fabriken ligger vid ett av Kinas semesterparadis – en uppdämd sjö som genom en hård miljöpolitik är ren och fräsch, trots ett antal industricentra och hotellkomplex runt om.

Qiandao lake

Vi kunde därför inte testa kajakernas egenskaper i havssjö, men det vi kunde testa utföll till belåtenhet – de kändes snabba, lättaccelererade, med mycket bra manöveregenskaper, och vi satt bekvämt med mycket bra kontroll. Några småsaker behöver justeras innan produktionsstart: sittbrunnssargens akterkant var inte helt rätt utformad (engelsk-kinesisk språkförbistring ;-), rätt tätningslist fanns inte tillgänglig när kajakerna färdigställdes inför vårt besök och därför kom det in några droppar vatten och ett navigator-roder satt på istället för det specificerade Smarttrack-rodret som de inte hade hunnit få.

Montering av tätningslister
Montering av tätningslister

fantastisk finish Precision i luckor och sargar, och en fantastisk finish

Testpaddling "Handbromssväng" med rodret uppfällt

Testpaddling
Bra acceleration och riktigt bra fartresurser

Här är en kort video från testtillfället

Vi kunde också provsitta och godkänna sittbrunnarna i de två första surfskina som kommer.


"Men vad händer om vi gör så?" – en av många djupa diskussioner med de produktionsanvariga


Sveinung från Axis provsitter


På paddelbilderna är det en standardorange, svart och standardblå. Här är ett prov med de riktiga färgerna: klar orange och antracitgrå. Även den blå färgen skall bytas mot en lite ljusare och klarare kulör.

Finishen på pluggar, formar och färdiga kajaker är extremt hög med imponerande noggrannhet i alla detaljer, synliga som dolda. Våra förslag på justeringar eller nya idéer, även små och enkla detaljer, föranleder långa diskussioner och noggranna ”konsekvensutredningar”, för att förutsäga och eliminera allt som kan tänkas ge problem senare i tillverkningen. Det kan kännas lite tungrott ibland, med det förstärker intrycket av ett företag med mycket hög ambition när det gäller att ge valuta för pengarna. Jag kom på mig flera gånger med att önska att svenska politiker vore lika noggranna med konsekvensanalysen när nya lagar, privatiseringar och avlyssningar stressas igenom ;-)

Ett helt tupphuvud i soppan Kina är ett trevligt matland. Mycket god mat och ibland oväntade upplevelser – som när jag med sleven skulle ta lite mer av den delikata hönssoppan och fick ett helt tupphuvud med näbb, kam och sönderkokta ögon (Sveinung var påpasslig med kameran) – tuppstackarn var tydligen bara plockad, huggen i småbitar och nerslängd i grytan ;-)

Ingen annanstans har jag fått så gott te som i Kina: oavsett om det är grönt (det vanligaste), rött (det som vi kallar svart te) eller svart (som är fermenterat och långlagrat).

Vårt hotell
Frukost sista dagen på hotellet

Hus på landsbygden
Kinesiska hus på landsbygden påminner om dockskåp (bilden tagen genom en tonad bilruta från motorvägen till Shanghai)

Internet i Kina är inte riktigt vad vi är vana vid *. Facebook är till exempel spärrat, sökningar går långsamt eller ibland inte alls. Under besöket försvann ett antal mail ur min inkorg (ungefär 10 st), som följaktligen inte kan besvaras! De verkar ha raderats, men finns inte i papperskorgen – om det beror på någon för mig okänd tangenttryckning jag råkat göra eller på något externt fel vet jag inte.

Har du skickat mail till mig under senaste veckan och inte fått svar – skicka ett nytt mail.

Läste just att Kina satsar 2000 miljarder på bredband...

Kommentarer

Internet funkar dåligt på Gotland också.

...men det beror förhoppningsvis inte på ambitiös censur. Fast vem vet vad FRA håller på med bakom stängda dörrar – och för vilka uppdragsgivare ;-)

Det här hittade jag i en liten skrift om det gamla Kina.

Historiska nedteckningar från Mingdynastien uppger att Zheng Hes skatteskepp var oerhört stora - 140 meter långa och 50 meter breda. Forskare har haft problem med att verifiera siffrorna, eftersom segelfartyg av trä som är längre än 90 meter har dålig hållfasthet.

"Allt tyder på att berättelserna om skeppens enorma storlek är överdrivna", sägs det i en artikel. "Ett skepp på 60-75 meter skulle vara mycket mer rimligt än ett på 140 meter." Men även ett fartyg på över 60 meter var något exceptionellt på 1400-talet och i Zheng Hes flotta ingick hela 62 sådana skepp.

Vad sägs om det? Kina är faktiskt mer än vad vi tror. Historiskt ett land med överdådig kultur. En titt på artefakter från Kina jag såg på ett museum i Köpenhamn en gång bländade mig verkligen.

I samma skrift läste jag om kejsarpingvinens fjäderdräkt som gör att den kan vara fram genom vattnet och hoppa upp på ett isflak i en rasande fart. Vad beror snabbheten på? Fågeln kan hålla kvar luft i sina fjädrar. På så sätt skyddas den mot extrem kyla men också att farten kan fördubblas eller tredubblas.

Marinbiologer menar att det beror på att den pressar ut små luftbubblor ur fjädrarna. När de frigörs minskas friktionen mot fjäderdräktens yta, vilket gör det möjligt för pingvinen att accelerera.

Man har börja undersöka hur man skulle kunna göra fartyg snabbare genom att använda bubblor. Men man erkänner att svårt att bygga vidare på idén. "Komplexiteten hos pingvinens fjäderdräkt skulle vara svår att kopiera i konstgjorda material i form av porösa membran eller nät." (Marine Ecology Progress Series).

Men kanske det går med mindre flytetyg? En kajak t ex. Vad säger du Björn?

Skriv en kommentar