Visa varukorgen
Design & Illustration

Kurser...

KANO OG KAJAKVÆRKSTEDET

Till helgen (lördag-söndag) kör jag till Kano & Kajakverkstedet utanför Köpenhamn för kurser i paddelteknik, säkerhet och roll. Det blir tre kurser båda dagarna, och naturligtvis en hel del snack om mina Seabirdkajaker. Lars Gram kommer också att vara där för att visa paddlar. Förra årets grönlandsweekend var en trevlig tillställning och jag föväntar mig minst detsamma i år. (Uppdatering: På Seabirds Facebooksida finns många bilder från weekenden).

Idag blev det lite privatundervisning ute i ett kav lugnt Salviken: en relativt grön paddlare från kungliga huvudstaden med stor nyfikenhet på små svarta kajaker och dithörande smala paddlar. Ett par teori- och praktiktimmar senare hanterade han Black Pearl med säkerhet och hade lyckats sätta rollar åt båda hållen. Snyggt jobbat.

Det var också ett trivsam avbrott för mig, under pågående husrenovering: putsen nerknackad och fasaden nätad och klar för ny puts. Taket nerplockat, byte av lite råspont och sedan papp, ströläkt, bärläkt, vindskivor mm. Idag hämtades en stor container full med sten, kalk och cement – en imponerande precisionsmanöver med en stor lastbil in genom grinden med ett par centimeter tillgodo, fram och back mellan häck och rabatter! Några timmar senare en ny lastbil med tegelpallar, men han vågade sig inte in, utan lyfte in pallarna över syrenhäck och plommonträd. Jag klänger inte runt på taket själv, utan en byggfirma står för de stora jobben – men det har ändå inneburit för lite paddling och stor paddelabstinens.

Kommentarer

Björn,

När kommer du och hälsar på oss då?

Är det inte evigheter sedan?

14 juni ska vi ha grillkväll på klubben - kl 19.

Är du säker på att du inte ska med till Åland?

Jo, det har blivit ett tag sedan. Jag ska försöka bättra mig ;-)

Men Åland blir det inte.

Skriv en kommentar