Visa varukorgen
Design & Illustration

Kurser i paddling mm

Kurs i våras
Från vårens kurs vid Sundbyholms slott i Mälaren - bild: Kalle Hogård

Veckorna framåt finns två kurstillfällen inplanerade. Båda handlar om att använda grönlandspaddel maximalt effektivt. Rätt använd är en sådan en vingpaddel (en smal segelflygplansvinge), högeffektiv och snabb. Använd som en vanlig plattpaddel är den föga mer än ett behagligt slirande mothåll i vattnet.

Lite provokativt brukar jag säga på kurser att det är lätt att lära sig paddla vingpaddel. En sådan är högspecialiserad och har sin noga uttänkta motorik där den är som bäst - och det är bara att vara elev hos en duktig tävlingspaddlare ett tag, och sedan övning, övning, övning. En grönlandspaddel är en helt annan sak. Den är lågspecialiserad, mångsidig, fungerar på en mängd olika sätt och kan alltså vara en livslång utmaning att bemästra. En kurs kan spara några års utveckling genom att ge tillgång till de erfarenheter kursledaren har tillägnat sig.

Stockenträffen 28-30 augusti

På Stockenträffen håller jag kurser på lördag och söndag ca kl 10.00-12.00 - båda handlar om effektiv teknik, främst rakt-fram-paddling och manövrering, men också lite om rollar om det finns intresse. Kurserna innefattar ca en halvtimme teori och resten praktiska övningar.

Mer information, anmälan etc genom Orust kajak.

Har du Googles kalender eller någon av dem som kan kommuncera med Googlesync (Outlook, Yahoo, Sun, Thunderbird Ligtning m fl) kan du klicka här för att få en notis i din kalender.

Qajaqtraef Fyn 11-13 september

Årets danska qajaqträff blir på Urhøj Camping på Västsjälland, arrangerad av Qajaq København, Havkajakklubben Malik och Odense Havkajakklub.

Samtidigt har de allt fler Black Pearl-ägarna (ett drygt 30-tal - med egen facebookgrupp) i Danmark tagit initiativet till en Black Pearl träff - till vilken naturligtvis även svenska BP-ägare är välkomna (det finns många i sydsverige - tag gärna chansen: Fyns västkust är inte så långt borta och dedanskaträffarna brukar vara mycket trevliga!). Kul om det blir många Black Pearl!

Under träffen håller jag två workshops:
en om paddelteknik etc på lördagen 12/9

och en om grönländska rollar på söndagen 13/9

Mer information: Invitation Qajaqtraef 2009 (pdf-fil 33 kB) pdf-fil

Kommentarer

Är det någon mer på "fel" sida om bron som tänkt sig till kajakträffen på Fyn? Broavgiften på 800 spänn svider lite. Ett samåk skulle sitta fint!

Hör av er i så fall! =)

Skriv en kommentar