Visa varukorgen
Design & Illustration

Njord med inbyggd rollkurs...

Lättrollad Njord

Svårt att lära sig rolla? Kanske det, men med en lättrollad kajak och lite youtubeklipp, är det inte omöjligt...

"Hej Björn,

I söndags sjösattes min nya Njord. En halvtimme senare hade jag gjort min första roll efter att ha lärt mig rolla på Internet!

Jag har aldrig tränat eller ens provat att rolla tidigare. Men under vintern så har jag tittat på varenda instruktions film som jag kommit över på YouTube och liknande, och nu var jag ju tvungen att prova. Efter att iförd dyk-torrdräkt ha kapsejsat första gången och gjort 2-3 försök så kändes det helt omöjligt. Men efter att ha kapsejsat andra gången så slog det mig plötsligt att jag helt glömt bort höftvridningen. När väl paddelsvepet och höftvridningen kombinerades så var det som att kajaken drog upp mig ur vattnet. Plötsligt satt jag upprätt med god balans och kunde knappt tro vad som hade hänt!

Efter en stund så kändes rollen helt säker och ett par varianter hade utvecklats. Jag behövde inte göra en enda wet exit till. Att det skulle vara så enkelt, startposition, svep och höftvridning, allt annat ger sig själv. Men jag antar att jag har mycket att tacka kajakdesignen Nu ska det bli riktigt kul att fortsätta träna roll... och att paddla.

(Vikten slutade på ca 19 Kg inkl. luckor.)

Mvh,
Henrik, Göteborg"

Kommentarer

Hej Henrik

Jag har säkert lärt ut rollning till ca snart tusen pers i BKK och Sif-kajak mm...

Kul och bra sätt som du har lärt dig på - tack för det - nu kommer jag säkert att bli "arbetslös"

Paddla lugnt och fortsättt och lär dig mer rollar - det finns säkert ca 50 eller mer varianter kolla in http://www.qajaqusa.org eller varför inte QajaqSverige

Med Vänlig Hälsning

William

Jag fick just en rollfilm med en annan Njord - och Erik Johnsson. Jag tycker den visar att Njorden, sitt havskajaklika utseende till trots, i praktiken är en ren grönlandskajak - en ulv i fårakläder som Magnus Åström sa efter en provtur.

http://www.youtube.com/watch?v=kz8Ak8pRs94

Skriv en kommentar