Visa varukorgen
Design & Illustration

Ny kajakmaraton i Mälaren

Premiäromgång av Strängnäs kanotmaraton går den 20 oktober september och tanken är att uppmuntra alla paddlare att ta i lite extra med både dygnsdistans och säsong – att dels testa hur det känns att paddla lite längre än på en dag vad många gör normalt, och dels att inte hänga undan kajaken direkt efter sommaren, utan uppleva hösten i kajaken.

Initiativtagare är Louise och Johan Wild och allt om tävlingen finns att läsa på websajten: Strängnäs Kanotmaraton.

Missa inte "om oss"-sidan, med flickorna Wild och deras små fina färgglada Black Pearl-kajaker, byggda hos Petruskajak.

Fler spännande evenemang i sommar:


Qajaq-treff Stokkøya 2012

Liksom förra året går årets träff vid Trøndelags finaste sandstrand, 9-12 augusti (även 8:e för den som deltar i qajaq-akademin). Stokkøya hittar du här (Openstreetmap) . Programmet innehåller Norgemästerskap i roll, kajakbyggartävling i lag (bygg en kajak av ribbor, plastfolie, silvertejp och kniv, paddla den runt en bana och rolla den – förra året blev det en svensk-norsk uppgörelse, som det svenska laget vann!), turer i skärgården, föredrag, film och en Qajaq-akademi med Dubside och Anders Thygesen och en hel del annat. Förra årets träff var en av årets höjdpunkter och årets träff blir säkert inte sämre! Rekommenderas!


Tjäröfestivalen

Dags att anmäla sig till årets stora kajak- & paddlingsfestival, 31:e augusti till 2:e september. Programmet är lika digert som förra året, med en rad välkända instruktörer och paddelprofiler: John Turk (National Geographics pris för sin paddling Ellesmere Island runt), Justine Curgenven (This is the Sea), Oscar Chalupsky (elvafaldig surfskivärldmästare), Nicolai Ilcus (Arrow-kajaker), Ulrika Larsson (Green Adventures), Ulf Johansson (MKK, NIL och alldeles ny kajak!), Michael Gullvert (Escapader).

Min rapport från Tjäröfestivalen 2011.

 

...och för övrigt har Kajak.nu en gedigen genomgång av alla kommande träffar och tävlingar!

Kommentarer

Oscar Chalupsky är väl tolvfaldig surfskivärldmästare vid det här laget.

Strängnäs kanotmaraton går 20 oktober, inte september.

Riktigt. Tack för påpekandet...

Skriv en kommentar