Visa varukorgen
Design & Illustration

Ny Njord

Njord i Åländska skärgården

Hej

Nu är mitt senaste bygge i sitt rätta element, Ålands hav. Har hunnit med ett par längre turer nu och är mycket nöjd med kajaken. Tack Björn för att du övertygade mig om att bygga en Njord istället för en till Najad. Överlämnade kajaken till min sambo i helgen och även hon som inte är så van att paddla gillade den direkt. Så nu får det väl bli att bygga en till i vinter. (Hade en svag förhoppning att hon skulle gilla Najaden bättre så jag skulle få behålla Njorden själv...).

Njord i Åländska skärgården

En rolig episod under bygget var när jag tog med mig kajaken till en sjö- och båtmässa vid ett stort sjöscoutläger förra sommaren. Jag jobbade då med att ribba däcket vilket passade bra att visa upp. Jag hade inte räknat med något större intresse för mina kajaker då jag fick konkurrera om uppmärksamheten med bland annat kustbevakningsbåtar, vikingaskepp och räddningshelikopter, men till min förvåning var det många nyfikna. Förhoppningsvis var det någon som blev inspirerad att bygga.

MVH
Per Norlin

Kommentarer

Ses fint ut! Hur görde du packluckor?

Packluckorna är frästa ur det färdiga däcket varefter sargar av två lager 4mm plywood är limmade under däcket. I sargarna är ett spår fräst längs däckets kant för avrinning. Tätningen är vanlig p-list för fönster. Låsen är vridlås med kilspänning i form av små kilar limmade på däck som ökar klämkraften. De tätar bra. Jag kan fixa några bilder om du är intresserad.

Du skrev att den är sjösatt i Ålands hav, på Svenska eller Ålänska sidan ? Skulle vara intresserad att se en njord paddlas innan jag beställer en ritning. Bor själv på Åland.

Skriv en kommentar