Visa varukorgen
Design & Illustration

Nytt från Nordic Kayaks

Nordic Kayaks – new line 2014

Nordic Kayaks har under veckan presenterat nyheterna inför 2014 – en surfski i taget för att dra ut på spänningen. Det blir i praktiken sex nya modeller, även om ett par av dem är uppdateringar av förra årets modeller. Finslipade skrovformer har inneburit bättre stabilitet, med samma eller förbättrade fartresurser och genomgående bättre kontroll/manövrering i besvärliga situationer. 

Nitro (640x43) är toppmodellen, lätt uppdaterad sedan förra året – bättre kontroll i vissa vågförhållanden och en aning mera stabil. Inte omöjligt att det är den snabbaste oceangående surfskin som finns!

Nitro+ (640x43,5) är som beteckningen antyder en aning mera stabil, med aningen bredare och mera skyddad sittbrunn, för den som finner Nitro lite väl spännande i krabb sjö. Nitro+ är teoretiskt är en aning långsammare, men det beror på vem som sitter i – för många kommer den att vara snabbare!

Storm (610x45) är en mellanski för tävlingsinriktade paddlare som kanske inte känner sig helt trygga i en smal elitsurfski. En överraskning för den som tror att snabbhet bara beror på längden.

Squall (580x48) är en instegsmodell, en suverän touringski med bra fartresurser och mycket bra kontroll i grov sjögång. Mycket lätt att klättra upp i från vattnet och en sits med lite mer plats.

Rapido 2.0 (585x44) är en kort och kvick surfski för motion, touring och tävling – uppdaterad med lite nytänkande från de nya modellerna.

Breeze (600x50) är två surfskis i en: olastad är den snabb och lättmanövrerad, med långfärdslast är det en lugn och trygg kajak för långturer med hög marschfart. Skrovformen upptrimmad sedan förra året.

Alla modeller finns i fyra olika materialalternativ från dyrt och superlätt till budget och fortfarande jämförelsevis lätt (mycket utvecklingsarbete har handlat om att få ner vikterna generellt). Mer info finns på Nordic Kayaks sajt

Kommentarer

Hur är skrovformen på Breeze (600x50) ?

Skulle du säga att den är åt det plattare hållet som på Rapidon?

Rapporten är från 2013. Rapidon finns inte längre i programmet och Breeze är nkmera en ny kajak i HDPE-plast. Fredrik har tagit över allt designjobb sedan flera år tillbaka och jag har inte koll på former och sådant längre.

Men den gamla Breezen var rundare i botten än Rapidon., ocvh påminner formmässigt mer om de övriga renodlade surfskina.

Skriv en kommentar