Visa varukorgen
Design & Illustration

Qajaq Træf på Fyn 5-7 september 2008

Kajakträff

Efter ett par år med inställda träffar blir det nu åter en träff för grönlandskajaker på södra Fyn – denna gång på Løgismose Strandcamping, där fotbollsplanen är tillfälligt lånad för kajaker och tält.

Liksom förra gången det begav sig ligger fokus på grönlandspaddling, och därmed främst på skin-on-frame-kajaker. Men det går naturligtvis att komma med kajaker i andra material – det väsentliga är intresse för traditionell paddlingskultur.

Och liksom förra gången är det kajakklubbarna i Faaborg, Odense och København som står bakom. Programmet är löst hållet, med utrymme för spontana infall, önskemål, vädrets inverkan och handlar om paddelteknik, räddning, rollar, repgymnastik, turer i den sydfynska skärgården mm.

Jag hade mycket trevligt på förra träffen på Taasinge och planerar att delta…

Kommentarer

Hyggeligt at du kan komme; det skal nok blive sjovt!

For de interesserede findes et løst program for træffet på http://www.havkajak-malik.dk.

Alle er naturligvis meget velkommen til træffet her i det Sydfynske...

Mvh. Peter Madsen, Malik

I en bok av Ingmar Bergström - teknisk fysiker - hittar jag utomordentligt intressanta saker. Boken heter "Platons former i skrift, konst, teknik och naturvetenskap" och den fick jag i föl´sedagspresent av min matematiske svåger (inga siffror där, bara egendomliga tecken).

Världens dyraste golfboll beskrivs och den gjordes 1896 och såldes för ett tag sen i NY för 260 000 kr! Men det intressanta kommer sen. En modern golfboll har ett stort antal pentagonala och hexagonala fördjupningar som ger golfbollen fina flygegenskaper. Nyare golfbollar har bara sfäriska fördjupningar. Ännu nyare en kärna av titan...

Luften är ju ett element, vatten likaså. Massan torde väl skilja dem åt. Men nu kommer frågan till Björn: skulle en botten på en kajak försedd med "dimples", små regelbundna ojämnheter som en golfboll, ge bättre egenskaper i flytkraft, fart etc.? Var inte du inne på någonting liknande när vi diskuterade saken för en tid sen?

Egentligen är det inte fart som intresserar mig, snarare en mer lättdriven kajak som i sin tur sparar kraft vilket måste kunna höja säkerhetsnivån några pinnhål. En bra kajakist måste också vara en mindre utmattad kajakist.

På en kajak tillverkad i plast skulle det väl inte vara svårt att få fram dessa gropar under vattenlinjen. Vad sägs och tros?

För dina varianter blir det väl att ta fram stämjärnet...

Hejsa.

Det var da en dejlig nyhed at du kommer til Fyn.

Jeg nyder meget at ro i min Black Pearl, og det kunne være sjovt hvis der kom flere af slagsen på træffet. Det er altid dejligt at udveksle tricks og fiduser.

Vi ses.¨

Venlig hilsen

Annie Juhl

Skriv en kommentar