Visa varukorgen
Design & Illustration

Rapport från kajakverkstaden i Tranås

kajaker överallt

Jag har varit på besök i kajakverkstaden i Tranås för att titta på hur de nya plywoodkajakerna artar sig. Petrus kör just nu en generalrepetition av byggkursen: två deltagare som bygger varsin Black Pearl:
Claes från Finland som tagit initiativet till motsvarande verkstad i sydvästra hörnet av Finland, Magnus från Tranås som haft en Black Pearl på önskelistan sedan en kurs i Sommen i somras – och så Petrus som planerar, assisterar och funderar på sätt att effektivisera byggena och förenkla för byggarna.

Byggena ser väldigt bra ut. Petrus har utvecklat ett koncept, där byggare får tillgång till byggbänk, proffsverktyg, spantmallar, prefabricerade skrov- och däckspaneler, färdiga sargar, sits, luckor, fika och lunch mm – och inte minst, kvalificerad hjälp vid behov – och kan bygga en egen Black Pearl på drygt en vecka. En BP som blir lättare, starkare och bättre individuellt anpassad än något som går att köpa.

plywood till fördäcket
förböjd plywoodpanel till fördäcket

Fullt i bygglokalen
Kajaker i taket, kajaker på golvet, kajaker på byggbänkar – och så lite segelbåtar och jollar...

Såga sittbrunnshål
Sittbrunnshålet kräver koncentration

Förberedelser för förlucka
Finjustering av luckmontage

Prefabricerade sargar i kolfiber/epoxy
Kolfibersargar i väntan på kajakbyggare


Lite assistans med passformen...

Skarven mellan för- och akterdäck
...så kan för-och akterdäck najas ihop i väntan på limning

Färdigt för förlucka
Färdigt för förlucka

Däcksbeslag
Däcksbeslag på gång...

Klart att limma
Klart att limma ihop

Vilken semestervecka det kan bli för en hågad kajakbyggare!
(Mer info på petruskajak.se)

Kommentarer

Fiks samling mellem for og bagdæk.

Ja, det är en både elegant och enkel lösning. Petrus är en praktisk problemlösare, full av sådana idéer...

Kan det bli en äkta Black Pearl om den byggs med plywood?

Ja varför inte? BP:s kantiga grönlandsskrov byggs lika bra i plywood som i strip och med Petrus finurliga däcksskarv blir även däckets form helt korrekt efter ritningen. Vikten blir ungefär densamma, liksom styvheten, likadan kolfibersarg som på min egen BP och samma typ av skott, luckor och däcksbeslag...

kommer du att sälja ritnigar till plywood bp? Det verkade vara ett smidigt sätt till just bp.

/ola

Nej, konverteringen av ritningen till expanderade paneler är gjord av Petrus, och mallarna för panelerna är därmed hans (men materialsatserna går att köpa för den som vill bygga hemma).

Men det har byggts flera plywoodpärlor genom åren ändå. Det är ganska lätt gjort: man sätter upp spantmallarna, fäster tillfälligt plywoodbitar på skrovet, ritar och sågar, najar ihop, limmar med epoxy och så vidare. Byggbeskrivningar för stitch-and-glue finns det gott om ute på nätet eller i bokhandeln...

Det har också byggts ett antal pärlor som skin-on-frame – även det en ganska enkel konvertering.

"Claes från Finland som tagit initiativet till motsvarande verkstad i sydvästra hörnet av Finland, "

Hej

Vet du närmare var här i sydv. Finland det är? Eller om det finns nån Websida?

Bor ju själv i sydvästra Finland så kunde vara intressant att ta en titt där, om möjligheten finns,ska själv inleda Isfjord bygget nu i vår bara vädret(garaget) blir lite varmare.

H. Peter

Verkstaden byggs i utkanten av Åbo. Vad jag vet finns ännu ingen webbsajt eller övrig kontaktinformation, och jag vet inte hur den kommer att drivas praktiskt. Kanske någon av de inblandade läser detta och kan ge mer information...

Jo, Kajakboden kommer att öppnas i Pargas på våren. Jag (Niclas Perander) kommer att driva verksamheten. Hemsidan för verksamheten har jag inte ännu öppnat för sökmaskiner för det finns såååå mycket att göra på den ännu. En del information hittar ni redan där, http://www.mykayak.fi

Du är hjärtligt välkommen och ta en titt redan Peter

Tack Niclas !

Bor själv på Kimitoön, så inte allt för långt borta för att komma och ta en titt.

Ser ju fint ut det där,både verkstaden och hemsidan.Hade varit trevligt att bygga kajak tillsammans med andra, men till det är avståndet för långt. Ska försöka sätta upp nånsorts byggblogg bara man kommer igång med bygget.

Skriv en kommentar