Visa varukorgen
Design & Illustration

Red Pearl - Magnus Jonsson

Red Pearl á la Ferrari
Ferrariröd Pärla i Dalarna

Från Magnus Jonsson i Falun kom mail och bilder som fick mig att stanna upp och lägga jobb och deadlines åt sidan en stund. Så snyggt! Men det är å andra sidan inte första gången...

"Hej Björn!

Har med intresse följt dina inlägg ang fildelning och upphovsrätt. Som du beskriver har musik/film branschen med all sin kraft under många år försökt stoppa utvecklingen av nya sätt att sprida musik och film. Dom satt där med alla ess i rockärmen och lyckades ändå inte behålla kontrollen över spelet. Men dom svarta och grå männen missade något! Dom missade mötet, det möte som leder vidare. Mötet med den unga och hungriga publiken, dom som driver utvecklingen av hängivelse och inte för att tjäna pengar. Det är i just det mötet det händer något. Det är där dåtid fogas samman med nutid och det leder oss vidare in i framtid. Dom iscensatte ett krig dom omöjligt kan vinna. Stackars djävlar! :)

Nu till nåt helt annat!

Red Pearl á la kiesiska lackarbeten

En Grönländsk Ferrari…..

I mitt senaste bygge lät jag dom traditionella Grönländska måtten och linjerna i din BP få möta Ferrarins röda färg och svarta kolfiber. Det blev en spännande kontrast som effektivt fogar samman dåtid med nutid. Det är med med visst vemod jag nu lyfter ut den färdiga skapelsen ur verkstaden. Det är nu den ska få liv! Jag ser fram emot den första repan, då, just i det ögonblicket när stenen eller bryggkantens vassa spik med ett skärande ljud skär sej genom lacken förvandlas det nya till dåtid och kajaken kan börja paddlas fullt ut. Tack Björn för en kajak med fantastiskt vackra linjer och goda egenskaper.

Mvh
Magnus Jonsson

Red Pearl i Dalarna

En till med röd BP: Ann-Kristin Skinlo

Kommentarer

Verkligen snyggt! Vill ha…

WOW....kan næsten fornemme min hjertefrekvens stige en anelse, når jeg kigger på denne fantastiske kajak ;-)

"Ferrarins röda färg..." undrar jag om det int ät Falurött ... ;-)

Oj vilket bygge!

Det blir ínte kul att skicka in bilder på sin egen skapelse efter det här, den ser ju ut som en Alfons Åberg helikopter i jämförelse...

Av alla snygga byggen så kan detta vara DEN vackraste:-)

Instämmer helhjärtat med Tomas.

Jäklar vilken karamell. Skitsnygg, får mig att fundera på att lacka mitt Isfjordbygge i någon härlig färg.

Har jag uppfattat det rätt att detta är ett rent plast- och kolfiberbygge och inte list glasfiber och epoxy.

Hur blev vikten och styvheten jämfört med listbygge?

Det är ett vanligt strip bygge i grunden. Sits, sarg mm är gjutet i glasfiber, kolfiber och epoxy. Vikten slutade på strax under 15 kilo.

Som vanligit über finish. Jag ser fram emot att se den in real life på stocken.

Fredrik K

Trots ingående förhandsinformation så överträffas alla förväntningar.

Resonemanget om då-, nu- och framtid är lysande!

Stilfull och alldeles lagom kaxig. Har du byggt sitsen och sargen själv och hur gör man.Hur har du limmat fast kolfiber på Beckson?luckorna.

Sarg och sits är gjorda i glas och kolfiber. Sargen är gjord med hjälp av markisolering som jag limmat på däck med små mängder smältlim och därefter format till lämplig höjd och form. På med ett lager packtape och lite släppmedel och sedan är det bara att starta laminering. Ca 8 lager väv varav två kolfiber ger tillräcklig styrka och tjocklek. Lossa sargen när den härdat ca ett dygn och slutforma den därefter innan du limmar den på plats. Sitsen har jag gjort av en form som jag haft sedan tidigare. Så efter noggrann vaxning och några lager släppmedel är det bara att börja laminera väv på samma sätt som sargen. Luckorna är bara att slipa ner och därefter lägga ett lager kolfiber på samma sätt som du lägger väv på däck eller skrov. Jag tog bort tätningarna och var noga med att ingen epoxy rann ner i springan mellan lucka och sarg. När epoxyn härdat var det bara att sticka ner ett vast knivblad och skära isär lucka och lucksarg efter den springa som finns mellan dessa. Det är svårt att ge några noggrannare instruktioner utan att kunna förmedla bilder och lite mer målande bildtexter! Ulf Johansson redogör för hur han går tillväga på sin hemsida. Kolla in den!

Mvh

Magnus

Utrolig vakker :-)

Skriv en kommentar