Visa varukorgen
Design & Illustration

Scilla...

scilla

Säkert vårtecken – och lite uppmuntran för paddlare norröver som fortfarande väntar på att isen skall gå...

Kommentarer

" (scilla, trädgård) Säkert vårtecken – och lite uppmuntran för paddlare norröver som fortfarande väntar på att isen skall gå... "

Uppmuntran mottagen.

I Finland dyker natt-temperaturerna fortfarande under noll och i spåret utanför

fönstret stakar skidarna.

/Clas

Väldigt trevlig bild! Det finns hopp,! Blickar ut, 50 cm is, 20 cm snö. Tufft! :/

Scilla, krokus, påskliljor – det har kommit ganska snabbt härnere i vår ända av landet. Några fika-på-maten i kortärmat i ett soligt hörn av trädgården har det hunnit bli. Hörde från Petrus att isen gick i Sommen uppe på småländska höglandet häromdagen...

Sommen är som sagt isfri, åarna lika så och en hel del av småsjöarna runt om har fått öppet vatten. Snödrivorna har snart försvunnit och tussilagon är synlig i dikena så det är vår pågång även om vattnet fortfarande är ohyggligt kallt. Verkstan kommer snart att befolkas av byggare igen, kursstart på fredag och skärtorsdagen det finns platser över för den som önskar en ny kajak inför säsongen. /Petrus

Ja äntligen kommer den, våren. Jag har paddlat i dag för första gången i år, på Dalälven, sjöarna är fortfarande för hårda. Provat Pagajen för första gången (någonsin ) härlig upplevelse. Några blommor har vi inte här i södra Dalarna , men det blev grillning ute efter paddelturen. I morgon blir sista lagret på Isfjorden , sen ska den i sjön!!!

Paddlade igår söndag på mälaren. Isen låg i några sund men som tur var så hade jag med mig isdubbar, gick utmärkt att "staka sig" över de partier där isen fortfarande låg. annars en fantastisk tur i solen som sken över Stockholm. Man vill gärna inte hamna i vattnet bara, kände med handen, inte många plussgrader där inte!!

Hej, allesammans.

Vad underbart det är med kverulativ realskolepojkar och deras latin.

Vi med mer legal kunskap brukar kalla de här småblommorna för blåstjärnor.

Meeen... vad smög sig in i min oklippta gräsmatta? Stellaris graminae. ´schäkta, Grässtjärnblomma. Råkar vara en sån som fick påbud i min gamla skola. Fram med den där otympliga metallådan och ut i naturen. Men vad vi lärde oss! Och vilken glädje jag haft av allt detta. Och nu beströr jag soppan med ramslökens klippta blad. Nej, inte latin nu. Men kom ihåg att ta ramslök-bladen innan den går i blom. Då blir det beskt. Men just nu. Och precis där jag lägger i kajaken. Vilket land jag bebor!!

Hej, allesammans.

Vad underbart diaboliskt amuserande. Har svårt att avsluta mina skrattkonvulsioner.

TACK.

Och vad är det för fel på latin? Uttrycket "Scilla går till" är faktiskt djupt rotat här på västkusten!

Instämmer, Rune. Jag har nog hört blåstjärna eller vårstjärna någon enstaka gång, men gängse benämning i mina trakter och sammanhang är Scilla (även om den inte går till så här en mil från Öresund) – t ex när Sydsvenskan visar vårbilder på intensivt blå scillaängar i Lunds parker. Känner mig följaktligen inte träffad av det där med "kverulativ realskolepojkslatin". Nomina si nescis, perit et cognitio rerum.

Hej, allesammans.

Ja, jösses vad det här blev roligt. Jag får väl också komma med lite kvasitänkande, varför inte ett skönt citat från en svunnen tid.

"Gör inte sådant som dina ovänner inte bör få veta" /Seneca den yngre.

Ut å paddla nu Mikael!

Skriv en kommentar