Visa varukorgen
Design & Illustration

Stormskador igen...

En avblåst gran

Så var det dags igen – stormen inatt över sydsverige med 30 m/s byar bröt av toppen på en gammal gran i tomtgränsen. Sex-sju meter grantopp, tyvärr för krokvuxet och för mycket kvistar för att bli kajakvirke, knäcktes och drog med sig en lyktstolpe i fallet. Stolpen blev hängande på trekvart över gatan, men fortsatte ändå att lysa upp den blockerade infarten.

Efter ett telefonsamtal var kommunens jour snabbt på plats och kapade stolpen och drog bort granen från trottoaren och gatan.

Förra gången var i juni 2009 – en rejäl bit av den gamla asken ramlade ner. De flesta träden runt tomten är från 1920-talet när huset byggdes, och vi har efterhand fått ta ner en del av dem som uppenbart har passerat bäst-före-datumet (björkar och almar framför allt).

Sydsverige drabbas tämligen ofta av hård vind, vilket tycks bero på att lågtrycken över Atlanten tvingas söderut av det så kallade Norska Huvudet (sydnorska höglandet). Oftast förlorar dessa lågtryck det mesta av energin ute över Atlanten, men då och då fallerar tajmingen och de drar in med full styrka – Gudrun, Per med flera.

Ett oblitt öde: Danmark ligger i vägen för trevliga dyningar att surfa i och när det någon gång är bra vågor så beror det på att Norge styrt en storm åt vårt håll – är det grannsämja?

Kommentarer

Oj, vilken dramatik! Här rök taket nere på macken. Men det var en välgärning så fult som det var. I Apelviken var folk ute och surfade för fullt i går em. (Jag avstod ...)

...och I Norge var Pål Gustad ute och surfade med sin Black Pearl. Jag fick några fantastiska bilder som jag lägger ut i morgon...

Havde Karl Gustav lavet en bedre aftale i 1659, havde Klitmøller været svensk i dag.

Men I er stadig meget velkommen;o))

Usch ja, dessa gamla kungar och deras tröttsamma krigande. Men tack för gästfriheten ;-)

Skriv en kommentar