Visa varukorgen
Design & Illustration

Surfski från Kina

Surfski från Liker Kayaks

Nytt igen från den flitiga kinesiska kajakfabriken som jag har ritat några kajaker för tidigare – den här gången en kort surfski, 505x55 cm, utan några större racingambitioner. Tanken är att det skall vara en trevlig och lättanvänd kajak för motionsturer och turer med lätt packning.

En surfski har en hel del fördelar som just behändig motions- och turkajak: den är förhållandevis snabb och lättpaddlad och mycket manöverbar, lätt att komma i och ur, eller att bada från (ingen trång sittbrunn att krypa ner i och inget kapell att sätta på plats) och säker genom att det är tämligen enkelt att klättra upp i sittbrunnen från vattnet (inget balanserande med hög tyngdpunkt för att få ner benen under ett fördäck). Som alla surfskis har den en öppningsbar självläns. Efter en ofrivillig vurpa eller en översköljande våg behöver man sätta full fart en liten stund för att vattnet skall sugas ut ur sittbrunnen – på köpet får man upp värmen, om det är kallt i vattnet.

Surfskin är förberedd för både racingroder för den som ändå prioriterar fart, och akterhängt roder (Smarttrack) för den som vill kunna fälla upp rodret och paddla ända in till stranden – och det är lätt att byta mellan alternativen.

Jag vet ännu inte vem som kommer att sälja den i Skandinavien – får återkomma om det.

Surfski 505x55 cm

Kommentarer

Looks very interesting, what other models are coming out through Chinese distributors?

From my hand, it is those mentioned in the link above. There may be a few more coming but nothing is decided yet.

Hur blev det finns det någon svensk distributör beskrivningen låter precis som nått sånt jag är ute efter.

Det har hackat lite med introduktionen i Sverige, men Liker Kajak Sverige har tagit in Onwind (de har dock tagit en liten paus i återförsäljandet, men kan kanske ha kvar någon surfski i lagret?).

Även Skärgårdsidyllen har eller har haft Onwind i sortimentet.

Skriv en kommentar