Visa varukorgen
Design & Illustration

Träkajak på IKEA:s websajt...

Det är väl förmodligen premiär för en stripkajak på IKEA:s webbsajt - även om den bara finns med för att illustrera nyttan med en IKEA-kasse.

Kajaken ifråga är Bengt Ekwalls Nomad.

Bild från Ikea:s sajt

Kommentarer

Man kanske snart kan köpa en välpackad låda med lister och epoxy med en "könsneutral" instruktion på IKEA. Men var kommer isexnyckel in??? ;-)

Lådan viks ut till en byggjigg och låses med insexnyckeln ;-)

en liten liten notering i anslutning till denna kajak-på-IKEA-artikel:

ett par av mina kajakvänner pratar om tiden före respektive efter IKEA-kassens inträde inom paddlingen. med samma tyngd som de pratar om tideräkningen som före respektive efter den skäggige snickarsonen i skägg och stora bleka kläder.

häpp!

År noll i friluftslivets i allmänhet och paddlandets i synnerhet historia?

Fast liknelsen har väl förlorat lite i tyngd efter alla dessa triviala futiliteter som marknadsförts som the second coming...

Jag har en annan idé. Som ni vet finns kajaker som man kan ta isär, de kallas folding kayaks på engelska. Det tycks vara mycket jobb med att få ihop dem... Själv byggde jag en hopfällbar kanot/kanadensare en gång. Tyvärr höll den inte tätt och var jobbig att sätta ihop. Jag övergav den snart.

Men tänk om man härifrån Kivik vill uppleva Vänern eller Vättern? Det är en lång bit att köra, som ni vet. Kajaken surrad på biltaket... Vindmotstånd, bensinåtgång...

Min idé är inte att ha en hopfällbar kajak i sin helhet, NEJ! Men för att minska luftmotståndet skulle kajaken vara fällbar från däck och nedåt mot kölen. Man skulle få ett platt paket som ligger bra på biltaket. Man kör fram till stranden och med några ryck - allting glider så fint på plats... dessa spant med sina glidfästen gjorda av plywood - och plötsligt har man en fullfjädrig kajak som är härlig att paddla. Omberg skulle jag gärna vilja uppleva. Björn, det här är en revolutionerande maning till dig. Bums till ritbordet!

Henri

Skriv en kommentar