Visa varukorgen
Design & Illustration

Uppdatering om Chillcheater

Jag är fortfarande mycket nöjd med kläderna från Chillcheater. Med nuvarande vattentemperaturer kring 4-5 grader och ungefär detsamma i luften är de lagom varma för paddlingen (med ett tunt termoställ under). De är också tillräckligt varma för att rolla några gånger utan obehag, men håller knappast för några längre simturer. Undantaget är huvan - efter ett par, tre dopp drabbas jag av "ice-cream headache" - en snabbt övergående men intensiv smärta över pannan och hjässan. En tunn neoprenmössa under huvan blir nog nödvändig om jag skall fortsätta rolla i samband med turerna. Alternativt kan man byta den tunna aquathermhuvan mot en dykarhuva i neopren, men då kommer tyvärr också de vanliga nackdelarna med minskad rörlighet och att man blir nästan döv bakom det tjocka neoprenet.

Enligt tillverkaren isolerar Aquatherm mot kyla ungefär som 2 mm neopren, vilket förlänger överlevnadstiden om man skulle hamna utanför kajaken, men det är naturligtvis alldeles för lite för att man skall klara sig någon längre stund i vattnet.

Kommentarer

Paddelhandskar är en besvärlig historia. Jag har kört vår och höst med gummifingerhandskar - sådana som fiskarena i trakten har - kompletterade med en bomullsfingerhandske inuti. Fungerar bra, fint grepp. För vinterpaddling har jag hemgjorda, modell grillvante, av segelduk, impregnerade som mina kajaker med linolja. Innervanten är av svenska arméns gamla tovade filt i ull. Fungerar excellent och är billigt. Så var det fötterna då... Jag kör med korta neoprensockar även vintertid. Den biten på kroppen, norrlänning som jag är, är sällan frusen. Någon som provat långa BILLIGA neoprensockar? Tips? Nej tack, inte tusen spänn för ngt så futilt!

Paddelhälsning

Henri Högberg, Södra Mellby, Kivik

Skriv en kommentar