Visa varukorgen
Design & Illustration

Utökad kajakverkstad

Senaste veckan har inneburit en hel del jobb med min kajakverkstad. Värmesystemet i villan har bytts ut – den gamla oljepannan och en tre kubikmeters tank har åkt ut och ersatts av fjärrvärme.

Blivande kajakverkstadNu skall jag reparera puts bakom tank och panna, snygga till lite skador efter installationsarbetet och måla väggarna – sedan är det dags att flytta tillbaka hyvelbänk, maskiner och verktyg i den betydligt större verkstadsytan.

Det visade sig att den vitkalkade väggen till höger inte är bärande utan var en del av tankinneslutningen – så den skall jag också hugga ner för att få lite mer svängrum.

VärmeväxlarenIstället för den gamla pannan – en liten enkel värmeväxlare på väggen.

Tomt efter tankenOtroligt så mycket plats en tre kubikmeters tank med murad inneslutning har tagit. Det känns som om jag fått ett extra rum...Kommentarer

hur fick du ut tanken?

har själv ett sådant åbäke som står vägen i källaren

Hälsn

Jim

Jag har lyckan att ha ett helt stallutrymme till mitt förfogande. En del av den gamla båsinredningen är kvar, så när jag ska hyvla någonting spänner jag fast det på en bjälke ovanför båset, ställer mig på en upp och nervänd låda och kan dra på allt vad jag orkar. Nu har det samlats så mycket kajaker hängande i taket att jag knappt har något ljus kvar. Hur som helst, projektet med Angmagssalikkajaken (49 cm) fortgår med en sänkning av kölen (tack Björn för dina generösa uppgifter om mått på dina kajaker, det lär mig hela tiden någonting). Nästnästa uppgift blir att ta hand om den fina Norton Sound-kajaken jag byggde. Du kan väl lägga ut den Björn, för du har väl kvar bilderna jag skickade? Jag ska göra den smalare, jag ska sänka kölen och låta den få litet språng. Den är lastdryg ändå. Som vi kom underfund med i ett samtal nyligen (Lars Gradin) är de här enkla kajakerna mycket toleranta. Blir det inte bra, ser inte ögat den rätta vinkeln, är det bara att kanske såga till, ända några spant, så blir det okay. Hur som helst gläds jag åt dina nya utrymmen. Nu ser vi fram mot dina nya konstruktioner. En Norton Sound kanske?/hälsar Henri i advent.

Ser ut att bli en bra studio för en instruktionsfilm i kajakbygge.

Blir det en havsracer som nästa?

Jim, Jag fick hjälp av tre flinka skrothandlare med tigersågar - de städade ur tanken från accumulerat oljeslam, sågade ner den i lagom bitar och lyfte ut alltihop, plus pannan genom min kajaklucka.

Henri, bra idé, jag skall lägga ut bilder på din Norton.

Göran (och Robert i Stockholm från en annan notis), ännu sålänge är det bara mer plats jag fått, inte tid! Vad det blir nästa gång vet jag inte - när det gäller kajakbyggen är jag rätt impulsiv och har dålig framförhållning. Några idéer finns - vilken som känns mest angelägen när verkstaden är fixad och det uppstår en lagom glipa mellan design- och illustrationsuppdragen återstår att se...

En instruktionsfilm i kajakbygge finns även på min önskelista ;)

Snyggt Björn!

Hur man än vänder på det så tar ett kajakbygge plats!

Jag tyckte att jag har ett stort garage, men...

Bygget att tappat fart, men snart är allt ribbat så att jag får komma till det roliga sliparbetet ;-]

Skriv en kommentar