Visa varukorgen
Design & Illustration

Väderberoende...

Kuling med regnbyar

En bokad föreläsning/demo blåste inne i fredags - ett förtagsevent. Västlig kuling och regn är på skånska västkusten inte riktigt förenligt med att introducera nybörjare i paddling. Telefonen ringde ett par timmar efter att asken hade blåst sönder i trädgården, och arrangören meddelade att evenemanget var inställt.

Positivt i sammanhanget är ändå att väderguden (Sjöberg heter han för övrigt i marin tradition) på det här viset pekar med hela handen: 14-17 m/s från sämsta tänkbara håll! Inget att tveka inför, inget att gräma sig över - och beslutet var säkert inte svårt att fatta, även om det lika säkert tog emot.

Betydligt mer frustrerande är det alltför vanliga scenariot, med beslutsvånda över förhållanden som är på gränsen. Genomför man riskerar man en jobbig paddling med skrämda deltagare, kapsejsningar, bogseringar och debriefing efteråt (d v s förklaringar att det vanligtvis inte ser ut så här när man paddlar). Ställer man in sitter man förmodligen senare i trädgården i solsken och laber bris och grämer sig över att man fegade ur.

Nej, hellre en digital vädervärld utan analoga tveksamheter - antingen riktigt bra paddelväder (vad det nu än är - i ett annat sammanhang kanske precis det väder som föranledde mässfall i fredags) eller riktigt skitväder, så att man med gott samvete kan göra något annat...

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar