Design & Illustration

Det sista...

Dags att göra klart epoxylamineringen - ett eller två lager för att jämna ut vävstrukturen - lite slipning - ett lager för att gjuta in exponerade glasfibrer - lite finslipning. Till sist får några strykningar klarlack eller färg avsluta självs bygget. Återstår gör sedan bara att dra däckslinor och fixa något att sitta på – enklast och bekvämast en sits formad i uretanskum. (bild: Pasi Widgren)

För många finns också lite mer pyssel på vägen: en justerbar skädda eller roder, skott och luckor och sådant som man kan vilja utrusta sin kajak med. Allt är utförligt beskrivet i byggmanualen.

Återstår bara att…

| Tillbaka |

Kommentarer

Hej.

Har med stort nöje tittat igenom din sida som ger mycket inspiration och många tips och ideér. Har aldrig byggt något tidigare och blir så sugen på att pröva att bygga en kanot.

Blir lite nyfiken på de mörkare partierna på dina kajaker, är det ett annat träslag som fälts in i konstuktionen eller är det målat på och sedan lackat?

MVH

Björn

I de flesta fall är det olikfärgade träslag som använts (oftast mahogny eller western red cedar). Det finns all varianter, från en enkel linje vid relingen till mer eller mindre utflippade intarsiaarbeten.

På mina egna kajaker använder jag bara ett träslag (eller ibland en täckande färg) eftersom jag vill betona formen, inte ytliga mönster eller färger. Men det är förstås en smaksak ;-)

Skriv en kommentar