Visa varukorgen
Design & Illustration

Delbar kajak

Jag har fått en del frågor om att bygga delbara kajaker och flera sådana har också byggts av t ex Dan Caouette, Rune Eurenius och Daniel Norlén.

Från början handlade det mest om att kapa kajaken, montera bultar och en gummipackning och skruva åt hårt. Sedan blev det skott i båda delarna och problemet med packning försvann. Sedan kom Rune Eurenius på att montera  bultarna från utsidan av skrovet för att slippa sträcka sig in i kajaken och dra på muttrar och att slippa utstickande bultar som kan skada och skadas vid transport och hantering. Tillsammans med det som möjligen är mitt bidrag – formbyggda skott som fixerar bitarna i rätt läge och avlastar bultarna för en del av påfrestningarna (skjuvkrafter) – så kan det se ut ungefär så här:

Take-apart kayak, construction

Delningarna kan göras t ex precis bakom sittbrunnen och framför fotstödet, i tre någorlunda jämnstora bitar. 

En delad kajak byggs främst för att utrymmet i bygglokalen eller garaget inte räcker till eller för att kunna transportera kajaken inne i bilen. Men delningen innebär förstås lite ökad vikt och att en aning av den strukturella styrkan i skrovet tappas.

Kommentar och bildspel från Rune Eurenius:
"Som ofta nämns blir det lätt överdimensionerat när man bygger efter eget huvud. Man vill ju vara på den säkra sidan. Min Hunter blev antagligen tyngre än nödvändigt efter ombyggnaden till tredelad. Långa rostfria muttrar ingjutna i 21x27mm furulist. 4mm plywoodskott belagda med 160g väv/epoxy på båda sidor. Hålkälsfogar med flera lager väv och bulthål förstärkta med glasfiberbussningar. Jag kan trösta mig med att Huntern fortfarande är lättare än de flesta glasfiberkajaker.
Inpassningen av de fyra nya skotten var en utmaning. Liksom att borra de nio bulthålen vinkelrätt mot skrovet. I slutändan blev jag ändå mer än nöjd med resultatet. Passningen är i det närmaste helt fri från glapp.. Efter en omlackering av skrovet i våras fick jag slipa bort det nya färgskiktet från skotten för att få bultarna att passa på gängorna.

Har jag paddlat i sjögång kan bultarna behöva dras åt. Som efter hjulbyte på bilen alltså.
En bygglogg med bilder finns i mitt album ”Tredelad kajak” på Utsidan."

Här är en annan lösning, lite mer komplicerad men mycket smart, applicerad på en glasfiberkajak: https://www.youtube.com/watch?v=YgXmsAyeCkI

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar