Visa varukorgen
Design & Illustration

Bygg en bättre kajak än du kan köpa

Om att välja, bygga och använda kajaker, kanadensare, paddlar och små båtar. 

Välja kanot handlar om mått, egenskaper, prestanda, utrustning och annat som kan påverka valet av kajak eller kanadensare att bygga och eller att köpa.

Bygga kanot innehåller fakta om byggmetoden, en fullständig byggbeskrivning för stripbyggda kajaker och kanadensare och olika sorters paddlar samt information om material.

Paddla kanot ger råd om paddelteknik och säkerhet i kajak och kanadensare, både för nybörjare och för avancerade användare – och innehåller lektioner i navigation, meteorologi, långfärdsteknik, sjömanskap mm.

Läsa om kanoter innehåller artiklar om kajakers och kanadensares historia och paddelhistoria, en kommenterad litteraturförteckning, länkar mm.

Nyhets- och sjösättningsnotiser

Frej – Bengt Karlsson

Frej – Bengt Karlsson

Bengt Karlsson i Strömstad sjösatte sin Frej i höstas – med snyggt infällda och nästan osynliga luckor. Bengt har byggt flera kajaker tidigare, bl a en Isfjord och en Black Pearl.

"Sjösättning av min Frej 20 aug. Väldigt nöjd med egenskaperna. Vikten blev 18,3 kg. Skrov av gran, däck av amerikansk ceder"

Läs hela notisen med kommentarer

Nanoq – Jonas Ståhlbrandt

En ny snygg Nanoq med imponerande låg vikt (!), sjösatt i Uppland: "Hej Björn! Nu har jag sjösatt min Nanoq. Provturen fick bli… Läs hela notisen med kommentarer

Frej – Dan Caouette for John Power

Från Dan Caouette och Clear Stream Custom Water Craft: en ny snygg och välbyggd Frej, byggd för en kund – och med en ny och spä… Läs hela notisen med kommentarer

Black Pearl – Jan Sörfeldt

Hej Björn! Nu har det hänt i år igen. Sjösättning av en ny kajak en vacker ledig dag. Min Black Pearl är byggd i Paulownia. Måt… Läs hela notisen med kommentarer

Frej – Klaas van der Pijl

Sjösatt: en mycket stor special-Frej för en storvuxen paddlare. "Hi Bjorn, It has been quite a while since you adjusted your pl… Läs hela notisen med kommentarer

Fler nyheter och sjösättningar…

Sjösättningar

  1. Frej – Bengt Karlsson
  2. Nanoq – Jonas Ståhlbrandt
  3. Frej – Dan Caouette for John Power
  4. Black Pearl – Jan Sörfeldt
  5. Frej – Klaas van der Pijl
  6. Njord – Lauri Ovaska
  7. Spray – Per Skräddars
  8. Black Pearl – Assar Åhlander
  9. Nanoq – Peter Ehrenstråhle
  10. Njord – Håkan Wikander

Senaste kommentarerna