Visa varukorgen
Design & Illustration

Bygg en bättre kajak än du kan köpa

Om att välja, bygga och använda kajaker, kanadensare, paddlar och små båtar. 

Välja kanot handlar om mått, egenskaper, prestanda, utrustning och annat som kan påverka valet av kajak eller kanadensare att bygga och eller att köpa.

Bygga kanot innehåller fakta om byggmetoden, en fullständig byggbeskrivning för stripbyggda kajaker och kanadensare och olika sorters paddlar samt information om material.

Paddla kanot ger råd om paddelteknik och säkerhet i kajak och kanadensare, både för nybörjare och för avancerade användare – och innehåller lektioner i navigation, meteorologi, långfärdsteknik, sjömanskap mm.

Läsa om kanoter innehåller artiklar om kajakers och kanadensares historia och paddelhistoria, en kommenterad litteraturförteckning, länkar mm.

Nyhets- och sjösättningsnotiser

Thule/2 – Björn Andersson

Thule/2 – Björn Andersson

"Hej.  I sjön nu i morse vid halv sju, äntligen. Var lite segt i slutet med lack o slip, lack o slip. Bara vi o sjöfåglar ute.  Hällevik i bakgrunden.  

Känns bra. Jag har inte fått fästena till träluckorna än. Har beställt dzus, hoppas jag får plats med dom vid sidan om reed-locken.  

Sitsarna är väl mer snygga än bra Woozy Face on Apple iOS 14.6 Rätt tunga o hårda. Får kanske lägga i neopren, jag har som är mjuk o 10mm tjock. Eller göra skumsitsar som i Jack

Men båten känns väldigt bra. Lätt att hålla fart utan att ta i. Det gäller att sitta mitt i så det inte lutar hela tiden, krävs mer vana men det kommer. Att sitta o prata utan behöva ropa till varandra är trevligt, man kommer ju dessutom alltid fram till samma ställe, bara en sån sak!

Vikten: jag vägde den med alla prylar i ( sitsar pedaler luckor etc) men före lackning: 23-24 kg. Två kg lack på det så kanske 26 färdig men har ingen våg här. 

Hörs, blir nog en Spray också. 

Hälsningar Björn" 

Läs hela notisen med kommentarer

Njord – Andrew Uranov

Från Moskva, en Njord med snygg finish, byggd av Andrew Uranov, som nu har siktet inställt på en Panthera.2... Läs hela notisen med kommentarer

Jack 14 – Christen Vestad

"Hei , Bjørn. Nå er Jack’en ferdig. Den faste kjølen fungerer utmerket. Bilde fra Mjøsa, sammen med min Frej og en Wabnaki desi… Läs hela notisen med kommentarer

Frej – Bernard Pellegrin

En snygg Frej rör sig sedan ett par månader i farvattnen runt Guadeloupe. "Hi Bjorn, That's it, I've been sailing with my new K… Läs hela notisen med kommentarer

Ny stilig Najad klar!

"Äntligen blev det väder för jungfrufärden. Stefan Wetterstad,Kalmar" Läs hela notisen med kommentarer

Fler nyheter och sjösättningar…

Sjösättningar

  1. Thule/2 – Björn Andersson
  2. Njord – Andrew Uranov
  3. Jack 14 – Christen Vestad
  4. Frej – Bernard Pellegrin
  5. Ny stilig Najad klar!
  6. Frej – Anders Frisk
  7. Nanoq – Jan Sörfeldt
  8. Frej – Mats Lövsund
  9. Panthera – Geir Inge Austbø
  10. Black Pearl – Jeff LaPrise

Senaste kommentarerna