Visa varukorgen
Design & Illustration

Symposium på Lurö 2003

Ur arkivet: gamla turberättelser med Malmö Kanotklubb

Helgen 13-15/6 avhölls årets kajaksymposium, den här gången på Lurö mitt i Vänern och under ledning av Friluftsteknik och Ledarskapsutbildning i Årjäng.

Delar av MKK-gänget i solen utanför tälten
Delar av MKK-gänget i solen utanför tälten

Drygt femtio deltagare fick under mycket trevliga former öva paddelteknik, navigation, titta på flora och fauna i Luröskärgården, lyssna på föreläsningar, testa forskajaker, paddla på turer och mycket annat. Evenemanget kommer att bli ihågkommet både för välplanerad och välskött organisation och som ett gourmetsymposium med mycket god mat under hela helgen - ingen kände sig det minsta frestad att packa upp det för säkethets skull medhavda Trangiaköket.

Annika, Marja-Liisa m fl på väg ut på tur
Annika, Marja-Liisa m fl på väg ut på tur

Aktiviteterna var blandade så att det fanns något för alla - från enklare turer med kultur- eller flora-och-fauna-inriktning till teknikpass i havs eller forskajak. Utsjöpaddling med navigation i gyttret av öar och skär mellan Kållandsö och Värmlandsnäs till teknik- och säkerhetsövningar. Jag var inbjuden för att berätta om kajakdesign, dimensioner och prestanda och kunde under två timmar lägga ut texten efter eget gottfinnande - en inte oäven lyx. Till och med de mera luttrade bland paddlarkollegorna kunde konstatera att ett och annat var nytt för dem. Som alternativ företogs en guidad kulturhistorisk vandring runt Lurö.

Susanna, Ann och Carin på väg ut i forskajakerna
Susanna, Ann och Carin på väg ut i forskajakerna


Handrollaren i egen hög person Hopp från bryggan (Foto:Jens Sarlin/UTE)

En kul aktivitet var forskajakerna. Visserligen var vädret alltför bra för att det skulle bli en riktig utmaning - men det vore förmätet att klaga på ett spegelblankt innanhav under en gassande sol på en molnfri himmel.

Ann handrollade sin kajak medan vi andra som provade bara nästan kom upp - rysligt förargligt! Vi tröstade oss med att hoppa från bryggan - halvannan meters höjd - iförda forskajaker, våtdräkt och hjälm.

Vädret, den goda maten och förträffliga arrangemanget bidrog till en synnerligen god stämning med nöjda och belåtna deltagare och det var riktigt vemodigt att packa ihop på söndagseftermiddagen. Avslutningsvis tackades arrangörsgänget med en önskan om ett nytt symposium inom en inte alltför avlägsen framtid.

Det här kunde med fördel fler varit med på...

Text: Björn Thomasson | Bild: Björn Thomasson och Jens Sarlin/UTE

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar