Visa varukorgen
Design & Illustration

Assammik masikkut? Nej, inte idag heller!

Högsommar i mitten av September

Det blev Vikhög och Salviken i högsommarvärme idag. Tänkte sätta den där handrollen med uppgång framåt (Assammik masikkut), som var så nära förra helgen i Danmark. Men den fortsatte att gäcka mig. Det var väldans nära även idag - jag kom upp men lyckades inte hålla mig kvar upprätt utan gled tillbaka ner i vattnet var gång. Högst irriterande.

Men nästa gång! Pers goda råd i söndags har ändå inneburit ett stort steg framåt - jag satte säkert och med rejäl marginal alla norsamik masikkut (norsaqroll med uppgång framåt). Tidigare har jag missat ungefär varannan, utan att veta riktigt varför.

Vikhög idag var strålande - kav lugnt och solgassande varmt. Vattentemperatur omkring 17-18 º och inne i grundvattnet längre in i viken uppemot 20. Rätt fantastiskt med tanke på andra halvan av september och att latituden är densamma som södra Alaska.

Högsommar i mitten av September

Högsommar i mitten av September

Här och var trotsade små grupper av Trift (Armeria maritima) årstiden - de blommar annars som bäst veckorna före midsommar.

Högsommar i mitten av September

Vid stranden fanns spår av en massaker - ett femtiotal döda torskar, de flesta uppemot halvmetern långa och till synes fileade men en del med bara spår av näbbar och krabbklor - och ute på vattnet en stor mängd proppmätta måsar.

Torskkyrkogård?

Kommentarer

Mange tak for sidst.

Også jeg var ude i det vidunderlige vejr, og øve på forrige weekends, gode råd. Følte faktisk at jeg blev helt flyvende på et tidspunkt, da jeg havde fokus på, ikke at trække for hårdt i padlen ;-) Norsaq rullet virker 3 ud af 5 gange, og idag står den så på øvelser i håndrullet. Det er med at udnytte det skønne lune vejr. Go' søndag.

Skriv en kommentar