Visa varukorgen
Design & Illustration

En ny Sommen hos Petruskajak

Sommen 450

Första Sommen ritades för Petruskajak som en kort och bred fiskekajak för kust och sjöar. Den fungerade så bra att vi raskt expanderade idén till en serie plywoodkajaker med olika mått. 

Ursprungliga versionen heter nu Sommen 395  och har måtten 395x70 cm. Tre nya modeller har tillkommit: Sommen 450 (450x60 cm), Sommen 520 (520x57 cm) och Sommen 580 (580x54 cm). Till detta kommer en tvåmanskajak med måtten 595x70 och en kort fiskekanot med stor öppen sittbrunn och plats för en hund – eller en fiskekompis om man förstorar sittbrunnen ytterligare lite (365x70 cm).

På bilden ovan paddlar Sven Backlund den nya Sommen 450 – passande nog i sjön Sommen.

Alla kajakerna är byggda i stitch-and-glue-teknik – d v s plywoodpaneler med epoxy/glasfiberväv, och är alltså lika lätta, starka och lättskötta som stripkajaker. 

Tanken med modellserien är att de (tillsammans med S&G Black Pearl) skall täcka in de flesta användningsområden för kajaker till havs eller på inlandsvattendrag, och att de skall kunna byggas på en 8-dagars byggkurs hos Petruskajak i Tranås. Kontakta Petrus för mer information. 

Sommen – olika modeller...

Kommentarer

Det finns ännu inga kommentarer.

Skriv en kommentar