Visa varukorgen
Design & Illustration

Premiär för liten Black Pearl

Liten pärla

Officiell premiärtur på sjön Sommen för en av de minsta Black Pearl jag ritat – 480x45 cm – och en lycklig ägarinna för första gången i en kajak som passar perfekt.

Den inofficiella sjösättningen klarades av redan i samband med teknik- och säkerhetskursen i Tranås Badhus för ett par veckor sedan – där Cajsa för övrigt visade att hon kan rolla sin kajak. Petrus och Cajsa har hjälpts åt med bygget.

Kan tänka mig att det finns en och annan paddlande flicka eller pojke som blir lite avundsjuk.

Kommentarer

Ser skönt ut, väntar på att min dotter blir lika stor (kaxig är hon redan, 1,5 år).

Om jag inte minns fel är min smart lika lång men jag har inte rollat ännu...

Ja, riktigt: ungefär samma längd men 12 cm bredare och 12 cm högre - och i ärlighetens namn - en hel del svårare att rolla. Å andra sidan kan du packa med lite mer än en avsågad tandborste med lätthål...

Ja, jag har i alla fall en hemma som är avundsjuk...

OT: Björn - kan du inte få till ett RSS-flöde igen? Nu finns det ju risk att man missar viktiga uppdateringar! ;)

Ingvar, RSS-flödet har varit i gång hela tiden, bara adressen är bytt. Klicka på RSS-ikonen uppe i adressraden så lagras den nya adressen (eller klicka på RSS-länken längst ner till höger i footern). Dessutom finns en redirect från den gamla nyhetssidan till den nya, så du borde ha fått ett flytt- och länkuppdateringsmeddelande på skärmen...

Oj då - har jag gjort bort mig nu igen? Men till mitt försvar får jag säga att ikonen i adressraden - som är den som jag alltid spanar efter - syns inte i min browser (safari på mac). Den där nere har jag inte sett så den kan jag inte skylla ifrån mig dock… Men OK- då är mitt problem löst! :)

Va, syns den inte i Safari/Mac? Är det bara den, eller visar Safarin inga ikoner alls? Överallt där jag kommit åt att kolla har den visats...

Njae - när jag väl är inne på RSS-flödes-sidan (eller vad det nu heter) så syns RSS-ikonen... men går jag in på "den vanliga sidan" så är det bara länken där nere som skvallrar om dess existens.

Då är det nog så att Safari hanterar RSS-flöden lite annorlunda. Både Firefox, Opera och IE7 visar med ikonen att det finns ett RSS-flöde på sajten, oavsett vilken sida man befinner sig på...

Vad är "RSS" ? Så man kan hänga med lite.

RSS är ett sätt att mycket enkelt ta del av nyheter på internet. Det fungerar så att min nyhetssida meddelar en RSS-läsare i din dator när jag har skrivit något nytt. Nyheterna kommer alltså till din dator istället för att du får surfa runt och kolla, och du väljer sedan att läsa dem i RSS-läsaren eller att öppna sajten de hämtats från.

Med RSS kan jag hålla reda på vad som händer på ett 100-tal bloggar utan att det tar så många minuter dagligen.

För att ta del av nyheter på det viset behöver du en RSS-läsare som fungerar precis som ett mailprogram - du öppnar RSS-läsaren och ser direkt om och var det finns olästa nyheter. En sådan läsare finns inbyggd i flera mailprogram och webbläsare, men kan också vara ett särskilt program eller en service ute på internet.

Här är en mycket bra filmsnutt (på engelska) som förklarar:

http://www.youtube.com/watch?v=0klgLsSxGsU

Tack Björn!

Du tar informationskonsten till en ny dimention!

För egen del räcker det att hålla reda på "thomassondesign.com".

Alltid spännande att se, om det finns ngt nytt, när man går in där.

Skriv en kommentar