Show cart
Design & Illustration

A tiny Black Pearl

a tiny pearl

Official premier on lake Sommen i southern Sweden with one of the smallest Black Pearls I have designed – 480x45 cm – and a happy owner for the first time in a perfectly sized kayak.

The unoffficial launching took place in a pool at a technique and rescue class a couple of weeks ago - where Cajsa demonstrated that she can competently roll her tiny kayak. Petrus (with Petrus Kayaks in Tranås) built the kayak with Cajsa assisiting.

I can imagine one or two paddling girls and boys around being a little envious.

Comments

Ser skönt ut, väntar på att min dotter blir lika stor (kaxig är hon redan, 1,5 år).

Om jag inte minns fel är min smart lika lång men jag har inte rollat ännu...

Ja, riktigt: ungefär samma längd men 12 cm bredare och 12 cm högre - och i ärlighetens namn - en hel del svårare att rolla. Å andra sidan kan du packa med lite mer än en avsågad tandborste med lätthål...

Ja, jag har i alla fall en hemma som är avundsjuk...

OT: Björn - kan du inte få till ett RSS-flöde igen? Nu finns det ju risk att man missar viktiga uppdateringar! ;)

Ingvar, RSS-flödet har varit i gång hela tiden, bara adressen är bytt. Klicka på RSS-ikonen uppe i adressraden så lagras den nya adressen (eller klicka på RSS-länken längst ner till höger i footern). Dessutom finns en redirect från den gamla nyhetssidan till den nya, så du borde ha fått ett flytt- och länkuppdateringsmeddelande på skärmen...

Oj då - har jag gjort bort mig nu igen? Men till mitt försvar får jag säga att ikonen i adressraden - som är den som jag alltid spanar efter - syns inte i min browser (safari på mac). Den där nere har jag inte sett så den kan jag inte skylla ifrån mig dock… Men OK- då är mitt problem löst! :)

Va, syns den inte i Safari/Mac? Är det bara den, eller visar Safarin inga ikoner alls? Överallt där jag kommit åt att kolla har den visats...

Njae - när jag väl är inne på RSS-flödes-sidan (eller vad det nu heter) så syns RSS-ikonen... men går jag in på "den vanliga sidan" så är det bara länken där nere som skvallrar om dess existens.

Då är det nog så att Safari hanterar RSS-flöden lite annorlunda. Både Firefox, Opera och IE7 visar med ikonen att det finns ett RSS-flöde på sajten, oavsett vilken sida man befinner sig på...

Vad är "RSS" ? Så man kan hänga med lite.

RSS är ett sätt att mycket enkelt ta del av nyheter på internet. Det fungerar så att min nyhetssida meddelar en RSS-läsare i din dator när jag har skrivit något nytt. Nyheterna kommer alltså till din dator istället för att du får surfa runt och kolla, och du väljer sedan att läsa dem i RSS-läsaren eller att öppna sajten de hämtats från.

Med RSS kan jag hålla reda på vad som händer på ett 100-tal bloggar utan att det tar så många minuter dagligen.

För att ta del av nyheter på det viset behöver du en RSS-läsare som fungerar precis som ett mailprogram - du öppnar RSS-läsaren och ser direkt om och var det finns olästa nyheter. En sådan läsare finns inbyggd i flera mailprogram och webbläsare, men kan också vara ett särskilt program eller en service ute på internet.

Här är en mycket bra filmsnutt (på engelska) som förklarar:

http://www.youtube.com/watch?v=0klgLsSxGsU

Tack Björn!

Du tar informationskonsten till en ny dimention!

För egen del räcker det att hålla reda på "thomassondesign.com".

Alltid spännande att se, om det finns ngt nytt, när man går in där.

Post a comment