Visa varukorgen
Design & Illustration

Thomassonsk kajakflotta i Gausdal – Knut Skjeggestad

Knut Skjeggestads lilla kajakflotta i Gausdal, Norge

Perla, Pansermaddan, konas Frej, Isfjord micro, datteras Frej og Langmaddan på hagetokt.

Knut Skjeggestad i Gausdal, Norge, har under två vintrar varit väldigt produktiv. Resultatet är sex kajaker till hela familjen – alla ur min katalog.

Här är två bildberättelser, den ena om kajakerna och hur de upplevs, den andra om byggprocessen, med en hel del egna lösningar:

Den lille thomassonske flåte i Gausdal. Del 1

Den lille thomassonske flåte i Gausdal. Del 2

Kommentarer

What productivity, Knut! And what a lucky family you have.

Intressant lösning med den modifierade cykelhållaren som extra stöd för kajaken på biltaket. Min nya bil tillåter bara 75cm mellan lasthållarna och kajaken är 6 meter. Har ju både dragkrok och cykelhållare av samma typ.

Tack Knut för tipset.

Til Rune E.

Hyggelig at ideen kommer til nytte. Vær oppmerksom på at stativet kan være til hinder for å åpne bagasjelokket eller bakdøra på bilen. Med en avtakbar stav på toppen, kan stativet demonteres og lokket/døra åpnes mens kajakken ligger fast på taket.

For øvrig er ikke tipset så individuelt tilpassa som du kanskje tror. Jeg har nemlig begått en trykkfeil. I bildeteksta skal stå Rundstaven og ikke Runestaven. Med et vel så egna kvadratisk tverrsnitt på staven, så ville trykkfeilen vært unngått.

Å bygge Havsraceren i tre deler, slik du har gjort, er et mesterstykke. Skulle jeg gjøre det samme, så hadde det ikke bare blitt trykkfeil.

Er næsten færdig med min Black Pearl, mit første byggeri. Den har luger for og bag, mest for at jeg kunne komme til at lime de indvendige forstærkninger mellem dæk og skrog. Hvordan har du klaret det uden luger? Det må have været vanskeligt. Venlig hilsen Bjarne Kristiansen, Bisserup, Danmark.

Jag har luckor både fram och bak på min BP: Beckson deck plates, 8" bak, 6" fram. Det går att bygga BP även utan luckor, men då bör de också, på grönländskt vis, vara utan skott så att änskeppen ventileras och att det går att visuellt kontrolla att det inte försiggår någon oönskad mikrobiologisk verksamhet där.

Min erfaring er at alle kajakker bør luftes innvendig. Noen av kajakkene fra min kjellerbod (se rapporten ovenfor) har skott og store luker foran og bak. Lukene er så tette at kondens og tilfeldig vannsøl ikke tørker. For å unngå mugg og dårlig lukt i lasteromma, lagres derfor kajakkene med lukene på gløtt. Lasteromma på fjorårets bygg, en Njord, lukta fjøs da lukene hadde vært uåpna ei tid. Andre av kajakkene er uten luker, men har uttakbare skott; markplater kanta med liggeunderlag. Disse skottene tetter også så godt at de skal trekkes ut etter endt padletur.

Ved å vikle en limvåt glassfiberremse rundt et hjul på et langt skaft, kan dekk og skrog innvendig spleises ved å rulle ut glassinga fra cockpit mot hver stevn. (Motsatt vei går dårlig). Vær tålmodig og arbeid presist. Klusser utrullinga seg likevel til, så begynn på nytt.

Skriv en kommentar