Show cart
Canoes & Paddling

Kalligrafi

This page is currently available in Swedish only. I may find the time to translate it eventually, but in the meantime Google Translate may provide something intelligible.

Kalligrafi med traditionella verktyg

Jag är tecknare/formgivare och pysslare i största allmänhet som alltid letar med nya sätt att uttrycka små och stora idéer. Jag ritar, målar, fotograferar, bygger, skriver, kodar och skapar inom en mängd olika discipliner, på uppdrag eller för min egen del. Allt börjar med ett vitt papper eller en tom datorskärm i ateljén på andra våningen i Lundavillan med utsikt över bokskogen i S:t Lars-parken eller med lite virke i snickarverkstaden i källaren. 

Under en period snöade jag in på kalligrafi och traditionella redskap: tuschstavar och rivstenar, bambupennor, gåspennor, japanska penslar och pennskaft med stålspetsar. Det blev en hel del affisher och banderoller med olika teman och det ledde även till några kommersiella uppdrag innan jag drog vidare till andra uttrycksmedel.

Här nedan är några inskannade alster som jag hittade vid en städning bland arkiverade filer. Kvaliteten är inte så bra. När det begav sig för sisådär 25 år sedan hängdes de upp på väggen och plåtades i befintligt ljus på dia. Senare skannades de in i en enkel flatbäddsskanner. Tyvärr finns inte alla original kvar, så jag kan inte göra om dem i bättre upplösning.

Handtextad programförklaring till en akvarellutställning i Halmstad för många år sedan.
Handtextad programförklaring till en akvarellutställning i Halmstad för måga år sedan.

En gång i tiden sålde jag hifi och gav i en handtextad programförklaring butikens ambition när det gällde högkvalitativ ljudåtergivning.
En gång i tiden sålde jag hifi och gav med en handtextad programförklaring butikens ambition när det gällde högkvalitativ ljudåtergivning.

 

En annan akvarellutställning – en annan programförklaring.
En annan akvarellutställning – en annan programförklaring. Anfangen är i guldbrons, men det syns inte på fotot. 

Ett ordspråk från Australiens urinvånare, som kom att bli ett motto för det mesta jag sysslar med, och sedan många år sitter på väggen vid skrivbordet.
Ett ordspråk från Australiens urinvånare, som kom att bli ett motto för det mesta jag sysslar med, och sedan många år sitter på väggen vid skrivbordet.

Boktitel och kapitelrubriker för
Rubriker och kapitelrubriker för "Skapande handling – om idéernas födelse" av Pirjo Birgerstam.

På grund av ett oförutsett missförstånd kom mina skisser att användas sitället för originatexterna – vilket såklart var oväntat passande för en bok om skissandets betydelse

Comments

There are no comments yet.

Post a comment