Show cart
Design & Illustration

Berättelser från några längre och kortare turer

This page is currently available in Swedish only. I may find the time to translate it eventually, but in the meantime Google Translate may provide something intelligible.

Foto av skribenten För att ge lite inspiration under långa timmar med slipbrädan finns här tre korta berättelser om turer i egenhändigt byggda träkajaker.

Berättelserna är från de första åren med kajak, efter många år med segelbåt – överflyttade från tidigare versioner av webbsajten. Det är en entusiastisk nybörjare som hållit i pennan (jag nyttjade dator högst sparsamt på den tiden) och mycket har hänt sedan dess. Bilderna är tagna med bra kamera, men inskannade med min första skanner med diabildslock - en riktigt usel historia som aldrig fick många pixlar rätt – och till råga på eländet hårt komprimerade för att passa den tidens slöa telefonmodem.

Förr hade jag ofta med ett skissblock och ett litet akvarellskrin som alternativ till kameran, men eftersom det är en uträglad ensamsysselsättning blir det inte så ofta numer. Här är några sidor ut gamla skissböcker.

Senare års lite längre paddlingar finns som nyhetsnotiser i databasen och är sökbara. Här är några: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, och ett par Orust-runt-tävlingar 2009 och 2010

Tre tidiga turer som entusiastisk nybörjare...

 1. 1. Tur runt Ven 1995

  Sommaren 1995 paddlade jag i min första Kavat en tur runt Ven med övernattning på Nordspetsen.

 2. 2. Vinternpaddling 1996

  En vinterpaddling julen 1996, långt innan jag hade riktig utrustning för sådant (eller kompetens för den delen). Nu med grönlandskajak och tuiliq är den sortens paddelturer rutin.

 3. 3. Tjörn - Haverdal 1997

  Efter en veckotur med klubben i farvattnen kring Tjörn 1997 valde jag att paddla hem längs västkusten. Kajaken var en tidig version av Kavat och berättelsen handlar om den första etappen från Tjörn till Haverdal.

 4. 4. Arkiverat

  Turberättelser ut Malmö Kanotklubbs arkiv

Comments

There are no comments yet.

Post a comment