Visa varukorgen
Design & Illustration

Njord – Lars Johansson

Njord – Lars Johansson

"Hej Björn!

Här kommer några bilder från jungfruresan med min nya Njord "THIS WAY TOO" 2/8-11.

Njord – Lars JohanssonEfter båtmässan i Helsingborg för 4 år sedan, då jag var sugen på att bygga en ny kajak efter Kavat, och fick prova din Njord, vågade inte prova Black Pearl inför stor publik, så föll valet ändå på BP vilket jag inte ångrat.

Det har blivit många mil i den, jag har skaffat skägg och lärt mig lugna rollar med grönlandspaddel !! ;-), balance brace och gjort en framlänges volt, tack för det!

Sedan blev det som du sade, jag behövde en Njord som långtursmaskin och allt kändes fint direkt.

Nu återstår tillpassning av sits stöd mm, sedan får jag se hur det fungerar med skruvluckan som jag monterat fram, läste din BP recension i går vilket var lite sent tyvärr för jag kan redan se de problem du nämner.

Beslagen är samma som på min BP och beskrivning finns i dina byggtips, i fören och aktern är de av 3mm rostfri tråd.

Insidan i botten mellan skotten och undersidan av det plana akterdäcket bytte jag glasfiberväven mot kolfiber för extra styrka, sedan kom det till lite kolfiber som dekoration, justerbar skedda enligt ritningen, vikten blev 18.5 kg, längd 5,46m.

Hälsning Lars Johansson / Nyhamnsläge"

Njord – Lars Johansson

Kommentarer

Den var RIKTIGT fin!

Mvh

Magnus Jonsson

Vad är det för typ av lucka där bak ? och är den hyfsat tät ?

Mycket snygg, gillar när de är målade. Och det här så riktigt välgjort ut!

Hej!

Trevligt att höra positiva kommentarer, tack!

Ola:

Luckan är min egen konstruktion men den är antagligen ganska vanlig och finns beskriven på ritningen, utsågad ur däcket och med två nivåer flänsar under där packningen ligger på den lägsta. Just nu sitter det en rund skummad packning och torkar i limmet för den självhäftande jag hade först höll inte tätt viket jag visste att den inte skulle. Så det återstår att se om den är tät, får återkomma.

Detta var något jag funderade över länge och var osäker om det skulle gå med egen konstruktion därför blev det en Beckson skruvlucka fram där det är mer vatten men den fastnar, är svår att öppna för det mesta faktiskt och jag funderar redan på att byta till en Kajaksport om det går med måtten. Trist men det måste fungera i praktiken.

/ Lars

Hej Lars, den är fin på bild. Jag kan intyga att den såg högklassig ut även i verkligheten. Jag råkade paddla förbi Lars på - vad jag förmodar var - hans premiärtur. Det blev ett frö för att bygga själv. / Martin i Albacoren.

Hej Martin!

Trevligt att höra från dig.

Du är alltid välkommen att knacka på för en provtur i Black Pearl eller Njord eller för sällskap på en tur på Öresund.

Luck info:

Jag har också fått luckan där bak tät efter lite testande med olika lister, man får nog vara beredd på det när man gör själv, nu sitter en fönsterlist i EPDM som egentligen är till för att häftas fast men jag tog bort den delen (blir lättare att följa formen då) så det bara är en "rund slang" som limmats med Casco Marin&Teknik.

På luckan fram har jag skruvat fast två öglor av plattband så det går att dra med motriktad kraft när den skall öppnas, det fungerar mycket bättre nu så den får sitta kvar att tag till.

/ Lars

Skriv en kommentar