Visa varukorgen
Design & Illustration

Underhåll och reparationer

En stripbyggd båt är i princip underhållsfri. Epoxiskiktet hindrar fukt och syre att få tillträde till träcellerna och gör därmed tillvaron omöjlig för träförstörande organismer. Samtidigt stoppas träets rörelser som annars snart skulle knäcka limfogar och ytbehandling.

Men i praktiken kommer man inte undan helt.

Repor uppstår vid grundstötningar, mot bryggor och vid hantering i garage och på biltaket. De flesta repor går bara genom fernissan (även vid ganska hårda bottenkänningar). Sådana skador bättras med fernissa. Slipa och pensla på ett nytt toppskikt. Syns lagningarna tydligt kan det hjälpa att gå över kanoten med lite rubbing eller polermedel (se bara till att det inte finns silikon i rubbingen – det kan omöjliggöra all framtida ytbehandling!).

Det årliga underhållet – ett par minuters slipning och lager fernissa Efter ett antal år och en mängd smårepor kanske det är dags att ge hela kanoten en lätt avslipning och ett nytt skikt fernissa.

En djup repa som går ner i glasfiberlagret (syns på att väven i repan blir vit eller grå och ogenomskinlig) kan också fixas med en lätt avslipning och ett lager fernissa. Men det vita indikerar att epoxin släppt från glasfibertrådarna under belastningen och småningom bör en sådan skada slipas ner och bättras med epoxi och eventuellt en bit glasfiber.

Repor som går ner i träet bör naturligtvis åtgärdas snarast. Inte så att en tur behöver avbrytas – ett par veckor spelar ingen större roll, men efterhand börjar träet mörkna och förlorar sin strukturella styrka. Åtgärden är då att slipa ner glasfiberskiktet runt repan, låta glasfiber och trä torka ut (gärna med värme) och bygga upp med ny epoxi/glasfiber/ fernissa. En sådan lagning blir ljusare än resten av skrovet, men skillnaden utjämnas efterhand som skadan mörknar. Det tar dock några år.

Håll uppsikt över relingskanten som är extra utsatt för slitage, liksom slagen på kajaker med skarpa slag. Små skador här kan göra att vatten kommer in i träet. Sedan spricker glasfibern över däckskanten när träet sväller. Sådana skador skall slipas ner, träet torkas ut och ny ytbehandling byggas upp (epoxi/glasfiber/ fernissa).

Har fernisslagret blivit för tunt – av slarv eller slitage – kan epoxin skadas av UV-strålning. Sådana skador syns genom att ytbehandlingen blir "dimmig" (mjölkvit och flammig). Händer detta bör ytbehandlingen slipas bort och byggas upp igen.

Linor på däcket försvagas av UV-strålning och måste bytas med ett par års mellanrum.

Ett sätt att hålla ytan blank och fin på en välbyggd kanot är att ett par gånger om året gå över ytan med fin rubbing eller polerpasta. En avslutande vaxning ger högklassig finish men kräver en ordentlig rengöring innan det går att fernissa igen (återigen! kolla noga att det inte är silikon i vaxet eller rubbingen).

Förvaring

Förvara kanoten utom räckhåll för solen, i ett garage eller under en presenning. Lägg den på ett par bockar eller häng den i nylonband eller linor.

Vaddera bockar och takräcken med bitar av heltäckningsmatta eller rörisolering av polyetenskum för att skydda ytan mot repor.

Kommentarer

Fann en intressant artikel om hur man kan få stopp på eventuell träröta:

http://www.boatbuilding.com/article.php/ChemotherapyforRot

Hej

Jag fundrar på att lacka skrovet svart på min kajak(två komp uretanlack). Ska man färga in alla lagren eller bar undre/ övre?

M v h

Bengt-Göran

Bengt-Göran, det finns olika funderingar om detta. Min variant är att pigmentera alla epoxylager utom vävlamineringen (svårare att se när väven är helt utvätt). Mer färg längre ner i ytbehandlingen minskar risken för trävitt i repor och slitage.

Skriv en kommentar