Show cart
Design & Illustration

Frej – Lars Ole Bolstad

Frej – Lars Ole Bolstad

"Hei!

I dag har jeg sjøsatt Frej! Jeg var veldig spent, faktisk litt nervøs! Det blåste kraftig, men ikke mye bølger. Det viste seg at den var fantastisk å padle! Den føltes faktisk stødig uten kjølen nede også. Mange hyggelige kommentarer fra forbipasserende. Det hjelper!

Jeg har forlenget den litt, den ble 5,52 m lang. Valnøttdekket veier også en del. Den ble på 24 kilo, men det får jeg tåle...

Gleder meg allerede til neste prosjekt, da blir det seder. Sender med noen bilder.

Hilsen Lars Ole Bolstad,
Larvik"

Frej – Lars Ole Bolstad

Frej – Lars Ole Bolstad

Comments

Hei, Lars Ove, gratulere med en velbygd Frej. Den vil du fort venne deg til og bli glad i. Frej er etter min erfaring en av Bjørns mest allsidige kajakker. Et par tips til deg:

1) Lag deg ei enkel grønlandsåre. I din lett manøvrerbare Frej vil du trolig bli gledelig overraska over grønlandsåras egenskaper, sammenlikna med hightec-åra. Ikke lag åra breiere enn de foreskrevne 3". For meg passer årelengda når jeg står på begge fotsåler, strekker opp ei hand og det mangler en tomme fra fingertupp til topps - ikke ulikt den gamle regelen om skilengde. (Jeg måler 178 cm.)

2) Du skal bygge din neste kajakk av Western Cedar. Jeg har nylig høsta noe erfaring med tresorten. Listene varierte fra helt lyse brun til mørke brun; mest fra list til list, men også noe fra ende til ende. Jeg sorterte og endevendte listene etter brunskalaen før bygging, men ikke nøye nok. Sorter helst i dagslys (og på ny ved skjøting). Variasjonen blir nemlig enda tydeligere etter glassing. Min rapport med fotos, på Bjørns side like før din rapport, viser derfor et nokså spraglete dekk.

Lykke til!

Mvh. Knut.

Hei og takk for kommentarer! Jeg har laget par grønlandsårer og synes de er gode. Men jeg føler at min gode, gamle wingåre gir meg god fart og godt treningsutbytte. Men det er lurt å bytte på litt. En wingåre kan gi stor belastning på skuldrene.

Jeg har bygd en kajakk i Red Western Cedar. Det er et nydelig materiale, men jeg er heller ikke så glad i støvet fra sederen. Jeg bygde en Spring Run designet av Roy Greenley i Redfish Kayak. Det er bilde av den på Facebooksida mi. Der er det også bilde av den ene pagajen min.

At sederen er så variabel i fargen synes jeg ikke gjør noe. Det gir liv til overflaten. Sederen mørkner også mye med årene, så nå er min Springer dyp rødbrun. Den er 12 år gammel.

Du har en allsidig produksjon! Det er morsomt å bygge og morsomt å padle! Trekajakkene vekker oppsikt, enten de ligger på biltaket eller på vannet. Det er gøy!

Hilsen

Lars Ole

Mine kommentarer var nokså feilslåtte, men godt ment. Du har jo mer erfaring enn som så.

Et mangeårig skrog, listekledd av samme materialparti som mitt Kavatbygg, hadde også blitt veldig mørkt. Om skroget vart behandla med uv-bestandig lakk, vet jeg ikke. Men jf. din erfaring kan min datterdatter forvente at hennes Kavat vil blir stadig vakrere med årene (som hun selv).

Jeg har tenkt å bygge tre fartøyer i vinter; Kavaten og to Singoallaer. Liksom Kavaten er den første Singoallaen klar for lakking. Det er givende å registrere at byggeteknikken nærmest har satt seg i fingrene og at resultatet blir stadig bedre. Fristende er det å prøve ut forskjellige redskaper, byggeløsninger og materialer, selv om det ta mer tid. Etter at listene er produsert, er tollekniven, minihøvelen, japansaga og en hjemmelagd sikling blitt de mest brukte redskapene. Den sterkeste drivkrafta er likevel å være aktiv, opprettholde en bra kondisjon og glede andre med utsøkt thomassonsk padleredskap.

Kos deg med vinterpadlinga. Her i innlandet blir isen stadig tjukkere og snøen djupere.

Mvh. Knut.

Post a comment