Visa varukorgen
Design & Illustration

Söndag i sundet 081012

Utsikt mot Vikhög

Strålande höstväder och en ganska lång tur idag. Abstinensen var svår efter en intensiv jobbperiod med flera parallella design- och webbuppdrag och det var riktigt skönt att sträcka ut längs kusten i solen. Sjösättning i Vikhög och en sväng neråt Bjärred, en paus i Löddenäs, lite rollande utanför Vikhög och så en sväng norröver förbi Barsebäck upp i Lundåkrabukten - lite drygt tre och en halv mil blev det.

Kartskiss över paddlingen

1 är start och mål i Vikhög. 2 är rastställe vid Löddenäsfågelskyddsområde. Vid 3 är bilden ovan tagen och vid 4 stannar jag ofta för en fika i sluttningen nedanför Per-Albin-befästningen.

Den lagade paddeln fungerade som tänkt. Balansen kändes utmärkt och det skarvade bladet flexade precis som det gamla. De rollar jag gjorde med handen längst ut på den iskarvade biten kändes betryggande.

En del av mina paddelkollegor var på hösttur i Blekinge, och det var tomt på kanotklubbens brygga kl 10 – och jag var ensam även ute på havet så när som en stor segelbåt som gick ut från Vikhög och gick för motor norrut, och den säl som jag träffat flera gången tidigare här – och några tusen skarvar och gäss jag skrämde upp från sandbankarna inne i Salviken.

Kommentarer

Härligt med kartan! Det ser nästan ut som du haft med en gps på utflykten. Elektronik i Thomassons kajak!? Jag säger då det. Då saknas bara vhf-radio, satellit-telefon, spot-sändare, SART och EPIRB förutom mobiltelefon och blinkers förtås :)

Nej missförstå mig inte, jag klagar inte - jag hade bara så nära till tangentbordet!

...och så radar, ekolod, värmesits och det allra viktigaste: varvräknaren för rollar!

har du inte vatten termometern också med dig?

hur ser det ut i sundet nu om året?

ska ner nu till helgen och paddla en liten tur och kanske fri dyka lite utanför gråen om de tillåter...

Jo men självklart - utvändig digital givare (5 digits: tumme, pekfinger, långfinger...) med biometrisk registrering/analys som visade att ytvattentemperaturen vid lunchtid i går var ca 15 grader. Fortfarande lite kvalmigt varmt i vattnet men baden blir friskare och skönare för varje dag nu...

Kan kanske som svar på Davids undring lägga till att det närmaste en GPS jag kommer i mitt paddlande, kanske kan uttydas Grafisk ParabelSimulering, vilket innebär att jag i efterhand ritar in kursspåret som jag minns det i ett kartprogram och sedan omvandlar kartan till en jpg-bild för sajten. Det placerar väl mig någonstans mitt emellan en "riktig" GPS och Jens Marklunds variant i sofistikationshänseende.

de låter riktigt uppfriskande :)

fridykning och paddling it is :)

Med tillgång tilll åtminstone två skapliga kajaker, kan du berätta vilken du valde för den turen och varför?

Hälsn Erik Edström

Enkelt Erik - Black Pearl i alla sammanhang utom när jag måste få plats med tält, mat och kläder - då blir det Njord. Något annat har jag inte suttit frivilligt i de senaste fyra fem åren (utom för att testa någon ny potentiellt spännande kajak).

Skriv en kommentar