Show cart
Design & Illustration

Flying Pearl

Peter with the flying Pearl

Peter Meurling with a newly built Pearl - that was launched in the air instead of in the water as a first trip, thereby showing, among other things, that workshops can be arranged almost anywhere...

Flying Pearl

"Hello Björn,

My new kayak had to leave the living room for finishing, which was kinda exciting since the flat is on second floor, with a far too small staircase for a 5,5 m kayak. See the pics - perhaps not a proper launchings post, but may earn a place on the web site anyway!

Regards,
Peter"

Comments

Alltid lika upplyftande att höra om sådana här viljor!

Det finns liksom inga hinder! Hörde om en som bygger i köket i lägenheten häruppe i Östersund. Ribb och epoxy alltså!!!

Mvh

Angvert

Skönt att du känner dig upplyft trots den nedsänkande bildsviten ;-)

Gratulerar till nedkomsten!

Och vad skall den lille heta?

Det verkar inte så hälsosamt att använda lamineringsepoxi i bostadsutrymmen... Speciellt inte i ett kök.

Nej, visserligen är avdunstningen högst måttlig och ger mycket små mängder fri epoxy i luften, men slipningen måste ha varit ett problem - tejpade dörrar och nyckelhål, och bra utsugningsfläkt?

har själv haft funderingar på att bygga kajak i köket... dock var de för litet för att få plats med lämplig längd av kajak... men de går ju att sätta igång köksfläckten :p

funderade själv på att hänga presening i taket om jag skulle ha byggt... men finns viljan så finns de möjligheter eller hur...

hoppas paddlingen med den nya kajaken går lika bra som nedfärden från vardagsrummet.

Faktum är att det inte dammade alltför mycket, med undantag av när jag använde en vinkelslip med slipskiva för att dra av ytan efter att ha strukit på epoxi för att limma ihop ribborna i skrovet. Efter det använda jag en oscillerande slipmaskin med dammutsug och mycket handslipning. Jag upplevde att epoxidammet var tungt och det la sig på golvet och annat under slipstället.

På däcket limmade jag listerna allteftersom med vitlim, det innebar mycket mindre slipjobb än alternativet att stryka på epoxi för att limma ihop ribborna. Dessutom är den råa epoxistrukan ytan väldigt obehaglig tycker jag - det ska ju vara skönt att ta på kajaken alltefetrsom den tar form! På framtida byggen blir detta min melodi.

Stängda dörrar och fönster och dammsugning efter varje arbetspass gjorde att även min bättre hälft faktiskt säger att det inte blev alls så mycket damm och skräp som hon hade befarat.

Tilläggas ska att det visserligen var vårt vardagsrum, men det var omöblerat förutom ett par inplastade travar med flyttkartonger och ett bord. Att bygga i ett kök eller vardagsrum som används är helt uteslutet.

/Peter

Post a comment