Show cart
Design & Illustration

Njord i Trøndelag – Asbjørn Solberg

Njord – Asbjørn Solberg

Det kan vara vanebildande att bygga kajak – Asbjørn Solberg i Trondheimstrakten har en Najad sedan tidigare och en Frej är på gång...

"Første inntrykk er at Yesss.., dette ble bra. Kajakken skyter fart og det går fort, noe GPSèn bekrefter.

Beskrivelsen av egenskapene til Njord passer veldig godt. Litt lav primærstabilitet men brukbar sekundærstabilitet. Den er veldig manøvrerbar og svinger meget godt men det krever kanting og dermed litt tilvenning siden kajakken er smal. Kajakken er lettrullet, også halvfull av vann (halvfull av vann var i basseng uten spruttrekk). Man kan holde ganske høy marsjfart over ganske lang tid. Det er en kajakk å «vokse» i, ikke alle nybegynnere vil synes den er morsom i store bølger.

Jeg har bygget Njord med tanke på at den skal være solid samtidig som den er lett. Den er bygget særdeles lett men forsterket under vannlinjen. Målet var 15-16 kg komplett. Vekten ble 17 kg komplett med luker, strikk og tau. Forsterkningen er på ca. 1 kg. Undersiden er nær det man kan kalle RockSolid.

Dette er min andre Thomasson kajakk. Jeg var meget fornøyd med Najad og jeg er enda mer fornøyd med Njord. Tegninger til en Frej er allerede bestilt.

Takk til Bjørn for gode og informative sider med presis og god informasjon.

Mvh. Asbjørn Solberg"

Njord – Asbjørn Solberg

Comments

There are no comments yet.

Post a comment