Show cart
Design & Illustration

Njord – Stefan Fallgren

Njord – Stefan Fallgren

"Så var den då äntligen klar - ”kajakjäveln”. Nu har jag testat den här uppe i Dalsland. Den är som jag trodde. Vinglig, trång och underbar att glida fram i. Helt ljudlös. 

Kajaken är byggd i cederträ med inslag av ask. Den gröna färgen är från ett färgprov taget från den 20:e järnvägsbron vid Höljerudsforsarna. Övrigt: allt är klätt i epoxi och glasfiber. Sargen, luckfästen och skädda är glas- och kolfiber sen målade med epoxi och svart pigment. Paddeln (grönlandspaddel) är gjord av furu, cederträ och ek i ändarna (stryktåligt) sen oljat. Sitsen är byggd utifrån en avgjutning av min rumpa. 

Nu skall jag snart börja bygga en kajak så min hund Elvin kan följa med 😊.

Tack för bra sida och ritningar. "

Njord – Stefan Fallgren

Njord – Stefan Fallgren

Njord – Stefan Fallgren

Comments

Byggde nyligen en sits genom att göra an avgjutning av en annan sits, men det här med att göra en avgjutning av sin rumpa låter intressant. Hur går det till? (Jag antar att du inte smetande in rumpan med epoxi+glasfiber, och väntade tills det härdade :-)

Det är inte svårt att göra en avgjutning av rumpan :-).

Gör en ram i ungefärlig rumpstorlek och 3-5 cm hög. Fyll med fuktig sand. Tryck ner rumpan och låt den forma sanden. När du har ett bra avtryck lägger du över ett lager plastfolie. Sen flera lager med glasfiber och därefter epoxi. Låt stå tills det härdat. Sen är det bara att ta loss avgjutningen. Nu har du ett avtryck som du enkelt kan jobba vidare med. Det funkar väldigt bra.

Tackar! Skall lägga det på minnet inför framtida sitsbyggarprojekt.

Congrats, Stefan! Very impressive! Good job. Cockpit rim and hatch recess were made by manual forming with carbon & fiberglass on eps forms?

Almost right :-)

I didn’t use carbon - only fiberglass. But I mixed the epoxi with black pigment. The forming was manual made.

Post a comment