Show cart
Design & Illustration

Black ´n white Pearl

Två Black Pearl vid Löddenäs

White PearlPremiärtur till havs för Rickard Jakobssons nybyggda Black Pearl på påskaftonen. Sjösättning i Habo Ljung och paddling norrut förbi Bjärred och Långa Bryggan till fikapaus vid Löddenäs. Strålande sol från en monfri himmel, 10 grader i luften men bara 3 i vattnet - premiär för en hel tur utan vantar - måttlig ostlig vind (7-8 m/s), vridande till nordost och nordgående ström.

Rickard med sin nya kajakRickards kajak saknar ännu så länge däckslinor men ser riktigt stilig ut i vitt - en iKayak kanske? Den är aningen högre under fördäck, men för övrigt ungefär samma mått som min. Den har 8" skruvluckor från Beckson på både för - och akterdäck.

Tillbaka utanför Habo Ljung var det så dags att provrolla med den modifierade tuiliqen (den har varit tillbaka i England för att få isatt en gummilina i huvan). För första gången kunde jag rolla upprepade gånger utan att det kom in en droppe vatten vid ansiktet eller handlederna! Rekommendation till alla som funderar på att beställa en tuiliq från Chillcheater: be att få en gummilina med linlås runt ansikthålet - det kostar inget extra och innebär för mig skillnaden mellan att vara helt torr eller lite blöt efter rollandet.

Comments

Den blev riktigt snygg i vit färg! Björn, även om den svarta också ser bra ut så har jag undrat om det inte blir väldigt varmt under soliga dagar? Bertil

Jag hade inga problem med värme i somras - märkte ingen skillnad alls mot de lackade kajaker jag har. Däremot finns en risk att solvärmen minskar livslängden på ytbehandlingen, men det är en kalkylerad risk jag tagit.

Post a comment