Show cart
Design & Illustration

Black Pearl – Kim Jensen

Black Pearl – Kim Jensen

Hej Björn

For snart 5 måneder siden søsatte jeg mit seneste byggeprojekt. En Black Pearl på 572 cm. Jeg roede straks en lille tur på 9 km og selv om jeg har undladt at montere finne gik det rigtig fint.

Kajakken er letroet og umiddelbart reagerende! Den kan næsten vende på en 10’øre! – og jeg er ikke helt enig med dig i, at den er mere ustabil end Njord’en. Jeg synes faktisk at man er mere sikker på, hvor man har BP’en, da den jo reagerer lynhurtigt og kontakt på alle dine bevægelser.

Selv det første rul lykkedes uden problemer!

Da jeg byggede min første Njord var jeg glad :-) – efter Black Pearl’en er søsat er jeg endnu mere glad :-))

Jeg har bygget den helt i ceder og ikke gjort så meget ud af finishen, da den skal males sort. Vægten er landet på ca. 17 kg incl. Beckson luger og et NRS Hot-Seat.

Jeg har dog haft et lille problem med lugerne, da de ikke holdt helt tæt. Lidt siliconesmøring hjalp en del. Jeg ved ikke om andre har et godt tip her.

Sidste week-end lærte jeg min søn og min kones fætter at rulle i BP’en. Det kostede desværre en pagaj, da min søn i første rul mente at det var råstyrke der skulle til. Teknikken havde han desværre ikke indøvet, men det kom han hurtigt efter.

Så nu må jeg på værkstedet igen . . .

Vi havde rulle- og redningsøvelser med Nysted Roklub. Der er flere fotos og mere info på klubbens hjemmeside og også hos Erik Frantzen, der som sædvanlig deltog med godt humør.

Der var iøvrigt 50 % hjemmesløjd blandt de deltagende kajakker – 3 BP og 2 Njord.

Jeg vedhæfter lidt fotos.

Tak !
Kim Jensen

- lykkelig indehaver af 2 x Njord og 1 x Black Pearl

Comments

En flot kajak og jeg tror din søn overtager den hvis du ikke passer på. Han blev ret grebet af de muligheder kajakken gav ham. Så du kan lige så godt begynde på Black Pearl nr.2.

De billeder jeg har liggende på min blog (http://kajakbyg.blogspot.com/2011/10/svmmehal.html) fra samme dag, er taget af Per Bak og hans hustru og kan forstørres lidt.

Mine billeder blev grumsede og tågede.

Hilsen

Erik

Post a comment