Show cart
Design & Illustration

Black Pearl - Peter Meurling

Peters Black Pearl har tydligen hämtat sig från sin flygande start ;-)

På väg till stranden

Hej Björn,

Nu har min BP äntligen varit i vattnet också, fick ett kapell från Reed i veckan och igår tågade hela familjen ner till den lokala stranden för premiär.

BP på vattnet

Jag var mest fundersam över hur jag skulle klara en wet exit, min sittbrunn är minimal (jag köpte sargen från Petrus i Tranås och tror att den är måttad för hans dotter). Hursomhelst så provade jag ett par gånger och det var inga problem, vilket var skönt.

BPn känns snabb och lättrollad, den tål också last i form av 45 kg grabb på akterdäck.....

Även sönerna tog en sväng och tycker nu att vi skall beställa ett kapell till som de kan ha, eller så får vi hitta på nån svångremsanordning åt dem.

Lekkajak...

Bifogar några bilder.

Hälsningar,
Peter

Extra kapell Peter? Av bilderna att döma ser det ut som om det skulle kunna behövas ett par extra Black Pearl också ;-)

Comments

Ah, så skönt! Måndagkväll fick jag tid för ett par timmar med min Igdlorssuit, kraftiga höga vågor, men så fint min kajak gled mellan vågbergen! Är inte det här det finaste i paddlarlivet? Man följer allas vår kajakguru Björns anvisningar om paddling - och efter trägen övning sitter allt där och man är säker och man kan hantera vad som helst i vattnet. Så är det, man ska paddla jämt. Turligt nog har jag en kort bit till vattnet och dit far jag så fort jag får tid över. Jag vet inte hur många paddlartimmar jag har bakom mig, men eftersom jag bor vid en kust som är isfri året runt praktiskt taget, kanske ni förstår att jag inte missar några tillfällen. I år är det precis 10 år sen jag började paddla kajak. Vad har jag inte lärt mig från alla dem som kan mer. Karin Mentzing ska i alla fall i efterskott ha tack för tipset om finessen med att ligga i vågdalarna och paddla och inte vara rädd. Och Björn... Vad har inte den mannens kunskaper betytt...

Jag hurrar i tysthet för mig själv för mina 10 år. Och för dem som gått före och kan mer.

Hej Peter och grattis till ett fint bygge. Sargen du fick är från början beställd av David Slättne men vill du prova Caisas sarg så finns den i hennes kajak en av få kajaker som jag inte kunnat provpaddla, själv fegade jag lite och byggde min BP med samma sarg som jag använt till Njorden mest för att det ska vara enklare att kliva i och ur och för att min tujlic skulle passa.

ha en skön kajaksommar önskar Petrus

Har för mig att min sarg är gjord på samma mall som din. Var lite orolig över att komma i överhuvudtaget.

Post a comment