Show cart
Design & Illustration

En annorlunda Stockenträff 2020

Stocken 2020

Stockenträffen den gångna helgen blev en mycket trevlig tillställning – en träff med spontana paddleturer tillsammans med gamla och nya vänner, sol och bad och god mat på den nya restaurangen. Vädertjänsterna hade duktigt fel det här året. Istället för hård vind och ihållande regn, blev det en regnskur på fredagskvällen och sedan kalasväder – framför allt söndagen bjöd på högsommarvärme och molnfri himmel.  Corona-eländet och väderprognoserna bidrog förstås till ett lågt deltagarantal, och alla större arrangemang var inställda. Jag höll två paddelkurser med grönlandspaddel, men hade med tanke på corona avstått från rollkursen det här året. Petruskajak var där med kajaker, liksom Kajaktiv – och den mest välutrustade fiskekajak jag sett!

Det blev inte mycket fotograferat – men desto mer paddlat.

morgondopp – tidig söndagsmorgon
Söndagen började så här – istället för det stora regnområde vädertjänsterna hade placerat in över hela södra Sverige.

Andra var desto flitigare med kameran: http://tjornkajak.se/en-annorlunda-stockentraff/

 

Comments

Stockenträffen blev ju detta året en lite avskalad version mot tidigare, men eftersom mycket har varit spontant även tidigare år så kändes det lite som vanligt. Den nya restaurangen var väldigt fin. Lite mer nyare design med högt i tak och västkust-design än mot den tidigare med pub-känsla. En stor uteservering i färsk och nylagt trallvirke med utsikt över viken. Knotten plågade dock gästerna som hade valt himlen som tak denna kvällen. Det var kul att se Björn Thomasson på plats som vanligt och hans omisskännliga dialekt hördes genom bruset av paddeltag och båtmotorer när vi paddlade förbi en av hans kurser.

Jag fick äran att återigen prova några storlekar av Petrus-byggda "Frej" kajaker då dom var på plats och visade några fina byggen. En av dessa var i helt "mint condition" och nymålad. Om den hade kommit tillbaka med några repor hade det inte varit någon diskussion om vem som var den skyldige. Efter lite diskussion med Petrus själv så kommer jag att ge mig själv presenten att bygga mig en egen kajak på deras verkstad i Tranås. Fördelarna är många. Man kan flytta skottväggarna, speciellt den framför fötterna, och man kan även välja bland packluckorna mm. Alla har vi våra preferenser hur en kajak ska fungera och se ut. Att man sen får glädjen att kunna bygga själv med rätt verktyg och tekniskt stöd till ett väldigt överkomligt pris gör detta till en helhetsupplevelse.

Fiskekajaken som visades på stranden hade inget som fattades, möjligen plats isåfall, för varje kvadratcentimeter var utnyttjad. Måtte det vara ett amerikanskt fenomen där "much is more"..

Och paddlingen då. Som värst 9 m/s östlig på lördagen, Vilket gjorde en lite stretande hempaddling från Hermanö. Men den östliga vinden på lördagen och stilje på söndagen gjorde att vi kunde paddla västsidan om yttre öarna båda dagar. Det är alltid lika härligt att ligga på blankt vatten och gunga lite i dyningen och titta på sälarna som kikar upp här och där.

Lördagskvällen bjöd faktiskt på ganska bra mareld dessutom. Det är lite magisk att plocka upp kam-maneter som samlar dessa alger inom sig. Det lyser skimrande lila i handen när man håller i dessa.

Hoppas att vi ses nästa år!

Tack Patrik, trevligt med lite fler synpunkter om träffen. Och vi ses säkert nästa år...

Post a comment