Show cart
Design & Illustration

En ny Nomad/2 i sjön

En ny Nomad/2

Efter 6 månader har jag blivit klar med min K2: Nomad II. Jag byggde min prakt i samma lokal med några entusiaster till grönlandskajaker och diverse andra ivrare ;-)). Själv tog jag den längsta platsen, den blev extralång 7,5m.

Nomad/2Bygget har innehållit många överraskningar. Ibland slipade jag för mycket och ibland för lite. Mina ribbor som jag sågade ut själv hade verkligen olika tjockleken. Nu förstår jag varför man ska inte såga 6m långa brädor på en liten bords cirkelsåg ;-))))

Jag vill inte ens berätta hur mycket epoxy har jag använd på min kajak, det grundade sig på min misstro för epoxy som lim. Den fick tillbaka min förtroende när jag limmade tillsammans skrovet och däcket. Jag var helt övertygat att de aldrig skulle hålla tillsammans när jag skulle ta bort remmar, där satte de som ett berg J)

Hur många timmar har jag spenderat på mitt bygge vill jag inte ens berätta. Idag, vet jag att jag skulle halvera byggtiden, eftersom jag vet idag vad jag ska inte göra. ;-)))

Jag sjösatte min kajak i början av juni och hann testa den både i Mälaren och i Skärgården och vid sidan om hann jag också paddla Stockholm Kanotmaraton.

Trots att den mycket lång är den mycket lätt att driva och med en bra släproder svänger den också lätt. På något sätt lyckades jag också göra täta luckor.

Kort sagt, den har kanske inte den vackraste finish ;-)) det var inte målet. Men den tal stryk i hård väder och är snabb... jag är nöjd

Lech P.

Comments

There are no comments yet.

Post a comment