Show cart
Design & Illustration

En trivsamt innehållsrik paddelhelg

Lördag bassängträning med Malmö Kanotklubb, som vanligt i form av kombinerad säkerhets- och teknikträning: en timme teori plus två timmar praktik i bassäng. Det går sakta framåt för mig med rollandet. Jag klarade för första gången en omvänd roll (start bakåt, uppgång framåt) och en roll med ett kastträ på "fel" sida. Handroll på fel sida ville sig inte den här gången heller, så jag fick återigen nöja mig med att betitta hur klubbens bästa rollare retsamt enkelt roterade med handkraft åt båda hållen - gång på gång och i olika kajaker. Nåja, det går fler tåg!

Söndagen blev det för första gången på länge en vanlig söndagstur ute i sundet. Tillsammans med två kollegor paddlade jag söderut mot 6-7 m/s och nästan två knops ström. Det gick inte fort! Pausade gjorde vi strax norr om brofästet i lä bakom Lernacken. Hemåt gick det på en fjärdedel av tiden och med en hel del surf. Uppehåll, antydan till blå himmel här och var, måttlig våghöjd (upp till halvmetern som mest) - på hemvägen i ökande vind, helt enligt prognosen, upp mot ungefär 10 m/s för att sedan avta igen. Två-tre plusgrader, drygt fyra i vattnet. Några rollar blev det också, när bastun kommit inom bekvämt räckhåll.

I morgon tänkte jag göra ett ryck med kajakbygget igen...

Comments

Hej Björn! Har du med dig kikare på dina paddelturer?

Du kanske har goda råd till en som tänker investera i en kikare för kajakturer.

Hej Robert,

Nej, jag har aldrig haft med kikare på någon tur - dels är det mycket sällan jag upplevt behov av en och eftersom jag numera oftast sitter i en 48 cm bred kajak med 1,5 cm fribord är det nog bara undantagsvis jag hade klarat av att använda en.

Men på önskelistan hade det stått: 6 (eller max 7 ggr förstoring - med större förstoring blir det svårt att hålla den stilla i en kajak), 25-40mm gluggar, vattentät, helst flytande och för övrigt så liten som möjligt...

En Zenith 6x18 (131m/1000m) där nackremmen går över i en liten flytkapsel är svaret. Min är inköpt hos Skillinge Skeppshandel och är vattentät. Märkligt nog glömmer jag oftast ta med den, trots att den täcker mina behov. Kanske för att jag mest gillar rundhorisont och skippar detaljer... Skulle vara för fåglarna då eller för att hitta in bättre i en blekingsk vik. Här där jag bor nära Kivik vet jag precis strandlinjen både norrut och söderut.

Post a comment