Show cart
Design & Illustration

Ett par nya böcker

"Wild Swimming" av Helena Kubicek Boye

För ett tag sedan hittade jag ett par oemotståndliga böcker – de stack ut i bokfloden och påkallade min, av träget utesovande och vinterbadande betingade, uppmärksamhet. Köp eller låna, läs och prova!

Wild swimming av Helena Kubicek Boye, skulle förmodligen framkalla rysningar hos somliga badkrukor. Författaren är psykolog, terapeut mm och pratar initierad och engagerande om medicinska och trivselbefrämjande effekter på kroppen vid ”Wild swimming”, som är det säljande namnet på denna nygamla folkrörelse. Det handlar om att bada i naturen – i havet, sjöar, åar och bäckar – året om.

"Sova ute" av Markus och Frida Torgeby

Sova ute av Markus och Frida Torgeby är en mycket vacker bok, skriven av Markus med fotografier av Frida. Från baksidestexten: ”Sova ute är en vardagsfilosofisk inspirationskälla för såväl erfarna äventyrare som den som gör sig redo för sin första skogs-utflykt”.  En genomsympatisk text med engagerande resonemang kring var, när, hur och varför, baserad på Markus gedigna erfarenhet av friluftsliv med bland annat fyra år i en kåta i Jämtlandsskogarna. Och inte minst – att hitta en syntes med friluftsliv, och familj och hus. Massor av erfarenhetsbaserade tips om utrustning och rutiner.

Comments

Ska genast leta upp dom!

Post a comment