Show cart
Design & Illustration

Gnistrande vinterpaddling / Winter paddling

Kajaken på stranden i Lomma

I glädjen över att det äntligen blivit riktig vinter, stängde jag datorn och tog kajaken med till Lomma för en paddeltur. Extremt lågvatten gjorde det lätt att sjösätta - isen låg stadigt på botten ända ut till kanten. Några minusgrader, sol från blå himmel, vindstilla och som omväxling helt utan den vanliga råkalla fukten.

Tusentals fåglar på och utanför iskanten.

Jag följde stranden norrut, förbi de tusentals fåglar, som hade samlats på och utanför iskanten. Kajaken fick flera chanser att visa hur lätt det går att ta sig upp och ner på iskanten med en sluttande stäv. Den känns överhuvud taget mycket trivsam i vinterkylan, bortsett från att den är en aning trång när jag har tjocka neoprenboots på - jag tänkte nog mest på sommarpaddling när jag snickrade till däck och sittbrunn. Kort paus som vanligt vid Löddenäs innan jag vände söderut med solen i ansiktet. Fler sådana dagar, tack.

English summaryA wonderful winter tour today in a winter wheather that we have seen far to seldom this year - ice and snow, no wind, sun from a blue sky, 30° (F) and thousands of birds on the ice edge.

Comments

There are no comments yet.

Post a comment