Show cart
Design & Illustration

Hallands Väderö och Bunkeflo

Fikapaus på västsidan

Bäst att passa på medan det är högsommarväder. I fredags nappade jag på Eriks propå om en snabbt påkommen tur till Hallands Väderö. Det blev en avslappad tur motsols runt Väderön med start i Torekov och med paus på västkanten och en promenad över ön till glasskiosken som påpassligt hade öppet ett par timmar mitt på dagen. Erik, Peter från Göteborg som var på besök och jag – fler kunde eller ville tydligen inte slita sig för lite lättsinnigt livsnjutande. Lagom till återfärden hade vinden friskat i och drog upp lite sjö – meterhög mitt i gattet – mest från sidan men någon enstaka surf gick att få till ändå.

Ilandflutet

Vid fyren

Rockhopping med orange accessoarer

Erik har skrivit mer på kajak.nu och Peters bilder dyker säkert upp vad det lider - till exempel nu!

Söndagstur med klubben

Teresia vid Lernacken

På söndagen slog abstinensen till igen och resulterade i ytterligare en heldag med högsommarväder. Merparten av malmöpaddlarna tillbringade dagen i Ringsjön men Charlotte och Teresia dök upp för en vanlig söndagstur till Bunkeflo och tillbaka. Teresia lånade min Njord och en grönlandspaddel och hittade rätt snabbt en bra teknik. Det blev en del rollande – för ovanlighetens skull roterade samtliga söndagstursdeltagare.

På hemvägen bytte flickorna kajak

En lite otrevligt ögonblick inträffade utanför Limhamn (med Utsidans diskussion om kajaker och snabba båtar i färskt minne, liksom kustbevakningen märkliga förslag om att tvinga ut kajaker i farlederna). Några Tornado 16 (snabba segelkatamaraner) tränade utanför MSS hamn och en av dem föll av från halvvind till en öppen kryssbog och kom rakt emot oss söderifrån. Gasten började förbereda spinnakern och skymde förmodligen sikten för rorsman som siktade omväxlande rakt på, innanför och utanför oss. Jag vet fortfarande inte om han inte hade sett oss innan han lovade upp eller om han inte hade riktigt kontroll på styrningen. Tjugofem meter från oss fick han styr på båten och svepte förbi på tio meters avstånd, glatt vinkande.

Comments

Tack för en trevlig tur till Hallands Väderö. Ser ut som ni hade det bra i söndags också:9 Jag kommer med fler bilder. Har tyvärr lite datastrul också... Att byta från PC till Mac känns bra men ställer till det lite ibland.

Ja, det var supergött!

"Don't blame your kayak" säger väl den långhåriga svartklädda latexinuiten?

Kayak kan väl bytas ut mot computer/job/camera eller valfritt? ;-)

/erik

Post a comment