Show cart
Design & Illustration

Handelsresande, del 2

I början av veckan var det dags att uppvakta Stockholmstrakten i sökandet efter lämpliga samarbetspartners för det kommersiella Frej-projektet. Liksom på västkusten i augusti hade vi tur med vädret, om än med drygt 20 graders lägre temperatur. Kajaken kunde provpaddlas i strålande sol av intresserade. Visserligen kan vi i sådana förhållanden bara visa en liten del av Frejs prestandaprofil. Annat ­– som mjuk och torr gång i grov sjö och bra marschfart med liten ansträngning i varierande väderförhållanden – kräver andra förhållanden och mer tid för att uppleva.

Nynäshamn

Nynäshamn

På onsdagskvällen fick vi låna lokal av Paddel Sports Saltsjöbaden för ett föredrag om sambandet mellan kajakers dimensioner och egenskaper i allmänhet utvecklingen av Frej i synnerhet. Ungefär 25 personer, varav flera gamla vänner från kajaksymposier och –träffar, mötte upp för ett par timmar av snack, frågor, diskussioner och fika med tilltugg. Kul med så stort intresse en onsdagskväll i november!

Kajakprat

Framåt våren kommer Frej att finnas tillgänglig för testpaddling och köp hos Paddle Sports Saltsjöbaden.

Frej finns också hos Petruskajak  i Tranås, Nautopp Kajakcenter i Grebbestad, Kajaktiv Tjörn i Bleket på Tjörn, Kanokajakcenter i Kongens Lyngby norr om Köpenhamn, Havkajakken i  Føllenslev på nordvästra Själland, Bull Ski Kajakk med butiker i Oslo med omnejd och Gadermann Paddel Centrum i Hamburg. Några till är på gång men utan någon slutgiltig överenskommelse ännu. Jag återkommer...

Hotel Saltsjöbaden
Man måste förstås bo ståndsmässigt när man visar upp en ny kajak i det så kallade premiumsegmentet ;-)

Saltsjöbaden

Comments

Hei det er med spenning jeg leser at du skal få Frej i produksjon.Det som jeg er litt spent på er hvor lang sittebrønns åpningen er?Personlig så håper jeg den er så lang at ein enkelt kan ta egenredniger og komme seg lett inn og ut av kajakken.Litt med tanke på å bruke den som instruktør kajakk samt at fleire kan få glede av den :-)

Hej Edd. Det finns två storlekar av Frej: 504 (cm), som har ett 78 cm långt sittbrunnshål (är du över ca 180 får du sitta på akterdäck och glida ner) och 534 där även långbenta kan dra in benen sittande på sitsen. Vidare håller vi på att testa en lite tyngre och tåligare instruktörsversion – kraftigare bottenlaminat och en extralucka bakom sittbrunnen. Den kommer någon gång till våren/sommaren.

Post a comment