Show cart
Design & Illustration

Hunter – Björn Koch

Sjösättning

"Hej Björn!

Flygtur...Första bygget blev efter intensivt strävande färdigt i juni. Det blev en intensiv sista etapp, dels för att sommaren måtte utnyttjas, dels för att min kära andra hälft skulle komma att få total-fnatt av å ha vardagsrummet förvandlat till byggarbetsplats :) nöden har ingen lag, eller hur?! Det mesta av grovjobbet blev gjort i en ouppvärmd men dock rengjord gödselkällare på Røros, Norge. Har ingen aning om hur många byggtimmar som gått åt, men nu när det är färdigt är det helt klart mödan värt. Väl på vattnet uppför hon sig mycket trevligt. Rollegenskaperna toppen de med.

Nästa bygge kan komma att bli antingen en Njord eller en Black Pearl. Lite mer lastkapacitet ville såklart ha vart bra! Jag valde att sätta i en 'day hatch' å tycker nog att den blev i minska laget, men funkar fint. Laminerade också en försänkning med rostfri bult/cyllinder bakom sittbrunnen (mitt i skottväggen i mittlinjen för fikaskottet). Detta för att enkelt låsa fast dyrgripen på biltaket! Nästa kajak kommer nog att ha en längre sådan försänkning med smartare design i förhållande till avrinning. Däckslinorna funkar fint – valde att ha några flera av dem pga ev. nödlösningar med packning på lite längre turer. Det blev också under sommaren en grönlandspaddel enligt din anvisning – tack för god hjälp under vägen å för en trevlig nätplats!

Hälsningar
Björn Koch, Kiropraktor på Røros, Sør-Trøndelag."

Här finns massor av byggbilder

Grönt och rött

Färdig för ytbehandling

Roll

Comments

Snygg färg! Rött är snyggt. ;). Vad har du använt för skedda och skedd reglage?

Mvh

Magnus Jonsson

Som sagt, snygg färg! Vilken använde du (färgkod och fabrikat), sugen på en red pearl..

Gör så! En röd pärla är jättebra att ha!

Ja vist blir dom fina dessa röda pärlor!

http://www.thomassondesign.com/post/red_pearl_magnus_jonsson.aspx

Tack för kommentarer! ett mkt trevligt forum :)

Skädda: Jag valde för enkelhetens skulle ett komplett skeddasystem från Kajak Sport (KS-retractable plastic skeg system pro) -tycker väl det funker bra, men kärvar en hel del... nån som har några tips? har inte provat å smörja upp wire-systemet utan misstänker att det blev för mkt press i den färdiggjutna skeddaboxen, ska nog pröva å fila på boxen istället (den har några upphöjningar som håller fenan i mitten). Intet ont mot kajak sport, men nästa gång bygger jag nog hela kittet själv!

Ola: jag valde ganska hastigt å lustigt International's 'Perfection' polyeuretanlack. Färgen heter 'Rochelle Red' -den lyser verkligen fint i solen, inte minst när solen står lågt (?) blir det en mkt skarp ton, som jag hoppas är lätt att se på havet!

/Björn Koch

SMUK KAJAK !

Dér blev jeg overbevist - min første Njord på nu to somre, og som stadig mangler en gang lak, skal da være Rød !

Ønsker dig mange gode timer i kajakken.

/ Kim Jensen

Frågan om målning dyker upp då och då, för några år sedan ofta med förundran över hur någon kan ta sig för att måla över den snygga träytan, men numera allt oftare i positiva ordalag.

Det finns både praktiska och estetiska argument för att måla – men en förklaring jag fått höra flera gånger senaste tiden är att drömkajaken råkade finnas i ritningskatalogen istället för på hyllan i kajakbutiken. Kajaken byggdes för sina egenskaper/prestanda/utseende, och byggaren såg ingen anledning att visa fram skrovmaterialet.

Mycket fint bygge och du har då gjort din lillebror till en mycket stolt sådan!

Ang den röda färgen så tycker jag den är läcker och tycker inte alls att det är synd att måla över träet.

Ser fram emot en tur i den framöver!

Bra jobbat bror!

//Jens

http://www.g2bluegrassband.com

Post a comment