Show cart
Design & Illustration

Hunter – Bo Delling

"Hej Björn,

På min 47-årsdag sjösatte jag Huntern i Söderbysjön i Bagarmossen efterlångsamt och trångt bygge i en radhuskällare under två vintrar. Den fungerade utmärkt och kändes så stabil att jag kantrade ofrivilligt efter en liten stund. Redan blöt så testade jag ett par rollar och det gick ju också bra. Otroligt lättsvängd och följsam farkost. Vill också passa på att påpeka dessa kajakers förträfflighet för barn. Min 10-årige son Ivar satte sig i och tog en tur utan problem. 140 cm längd och 36 kg ger låg tyngdpunkt, trygg paddling och så slipper han sittbrunnssargen uppe vid armhålorna.

zoom

Det gråsvartflammiga skrovet är ett resultat av ett misslyckat försök att blanda pigment i fernissan. Däcket blev bättre med mindre pigmentinblanding. Jag skulle ha lyssnat till dina varningar Björn. Först tänkte jag döpa den till "Den Fula Ankungen" men jag vande mig ganska snabbt vid utseendet och de flesta tycker att den ser rätt cool ut. Vi får se om det kanske blir en svart svan på sikt.

Lite data: 5,75 lång (kortade avståndet mellan spantmallarna 1 cm och trubbiga stävar), 19 kg, justerbar skedda i genomgående skeddbox

Lucklåsen är gjutna kanaler i kombination med en lite träpinne och gummilina (man vrider/skjuter dem åt sidan). Den enda metalldelen är den rostfria pinnen i skeddboxen. Gjorde en skedda i form likt den till din Njord men satte den i en genomgående box. Du väljer ju själv vilka bilder du lägger ut men jämförelsen mot min Mari-3 visar hur grymt snygg Hunter är i skrovformen. Rollarna kändes lite skakiga då jag lärt mig rolla Mari-3 där man ju vrider ut knäna långt åt sidan och får bra hävstång. I Huntern hamnar ju knäna tätare och jag inser att jag måste lära om lite och hitta det lugna flytet - mindre muskler och mer harmoni. Till helgen åker vi upp till Simpnäs så då blir det provpaddling i havet och förhoppningsvis lite bättre bilder också."

Tack för bra ritning och goda råd under bygget,
/Bo

zoom

Mer om Bo Dellings Hunter...

Comments

Hej Bo

Blir nyfiken på hur du löst lucklåsningen, kan du visa lite bilder?

Mvh Mikael

Hej!

Jag hade möjligheten att prova Huntern vid sjösättningen och måste hålla med om att den var lättsvängd och svarade på minsta kroppsrörelse. Min första paddling i en Thomassonkajak nu måste jag nog skaffa en plats att bygga på. Kunde tyvärr inte prova någon roll. hoppas jag kan få prova det till helgen.

Håller med Bo om att färgen växer med tiden, det är nog synd om det skulle utveckla sig till en svart svan

/anders

Mikael, jag tar några bilder på lucklåsen i helgen och skickar till Björn så kanske han lägger in dem i notisen. Annars kan jag skicka dem direk till dig.

/bo

Post a comment