Show cart
Design & Illustration

Isfjord – Peter Sjöblom

Isfjord – Peter Sjöblom

Hej Björn !

Nu har jag äntligen fått ISFJORDEN så långt klar att jag gjorde premiärturen idag på morgonen, soligt och spegelblankt hav, så förutsättningarna var bra. Då jag är van med "pråmen" Avalon Elaine så kändes isfjorden nog ganska "gungig och instabil i början, är van att kajaken inte vippar just alls i sidled då man paddlar men denna vippa ju hela tiden :D . Får nog öva upp paddeltekniken och balansen, så blir man ju van med tiden också. Ändå kändes det bra, att "på flit" gunga kajaken med höftrörelse utan att få den att gå i runt, klara provturen utan att bli blöt också :) .

Sälva bygget var intressant och roligt, tyckte nog bäst om trä arbetet då man såg kajaken bli till,, lång paus blev det över vintern och halva sommaren men nu var det äntligen dags att blöta den !

Vikten på den blev nog i överkant ca 21kg, (byggd i ceder,borde blivit väldigt lätt) tyvärr ligger det mesta av övervikten i däcket, för skrovet var jätte lätt efter lamineringen. Dels p.g.a lucklösningen (nersänkta sarger i plywood + neoprene tyg) och av nån konstig orsak var jag frikostig med epoxin på undre sidan av däcket .Känns också framtung att bara ensam i mitten, hur tycker du att den ligger i sjön, på fotot från sidan, är aktern för högt upp i sjön?

Längden ca 534 cm( ej kontroll mätt), men minska 1 cm/spant pga garagets längd. Har också höjt främre delen av kajaken-däcket framför sitt brunnen mot fören med ca 2,5 cm för att få lite mera utrymme för benen, ändå kändes det trångt mot avalon:en.

Sitsen sitter lite högt(kan kanske bidra till att det var gungigt) fast den inte ligger mera som ca 3-4 cm över bottnet, pröva kort före landstigning utan sitsen och kändes bättre då, blir att fundera på en annan sits lösnng i nåt skede.

Om jag nu blir sjövan och möjligtvis lyckas lära mig rolla med isfjorden så ska det nog i något skede bli ett bygge till och då snarast en Blackpearl.

Skickar med några foton om du vill lägga ut en sjösättnings rapport på hemsidan.

MVH Peter

Comments

Ser fin ut Peter. Jag vill gärna se några bilder på de nedsänkta luckornas sarg och neopren-locken. Jag har dessa tankar för mitt kommande BP-bygge för att hålla däcket slätt. Om inte Björn vill lägga till dem här (finns nämnda som variant i beskrivning) så tag kontakt med mej via min hemsida.

Mvh Gunnar

Jag publicerar gärna en ny notis med lite luckidéer...

Post a comment