Show cart
Design & Illustration

Kajakträffar i sommar

Stockenträffen 2021

Flera kajakträffar kommer i gång igen nu i sommar efter två svåra Coronaår. Om inte nya virusmutationer eller paranoida vanföreställningar sätter käppar i hjulet, ser sommaren för min del ut så här: 

Läckö kajakträff   1–3 Juli

Läckö slott ligger på Kållandsö i Vänern och har varit platsen för två mycket trevliga och välorganiserade kajakträffar (2018 och 2019).

Vid årets upplaga kommer jag att hålla kurser i paddelteknik med grönlandspaddel (paddling, manövrering), navigation för paddlare (om allt man kan göra utan att släppa paddeln – kurs, fart, tid, bestämma position, pejla, ta ut kurser, kompensera för ström mm) samt en introduktion till paddelteknik med grönlandspaddel på ankomstkvällen. 

Preliminärt körschema:
Fredag kväll: introföredrag om grönlandspaddlars elegans, effektivitet och mångsidighet – och lite om hur man snickrar till en egen.
Lördag och söndag: förmiddag, paddling med grönlandspaddel – eftermiddag, navigation för paddlare. 

Havkajkroerne’s sommertraef  25-31 Juli

En veckolång träff för medlemmar i Danska Havkajakroerne vid NYKØBING MORS vid Limfjorden. Dessa träffar som jag varit instruktör på i flera år, är extremt välorganiserade och lockar 2-3 gånger fler paddlare än någon annan träff i Skandinavien. Mitt program är inte spikat men jag kan sätta en slant på att jag kommer att undervisa i den ädla konsten att hantera en grönlandspaddel elegant och effektivt och kanske lite annat ;-)

Stockenträffen 19-21 Augusti

Stocken är inne på sitt 22:a år, och jag har inte missat en enda gång – för mig ett av årets viktigaste tillfällen att träffa paddlande kompisar, kunder och kursdeltagare. Programmet ser preliminärt ut så här: Rollkurs med grönlandspaddel lördag kl 10.00-12.00 (med start 9.45 för att paddla ut till stranden), paddelteknik för grönlandspaddel lördag eftermiddag kl 14-16, och på söndag kl 9.30-11.30. Anmälan till kurser och betalning till mig. 

Tjäröfestival 9 – 11 september

För en drygt decennium sedan arrangerades under några år trevliga Tjäröträffar, som sedan efter en dispyt med markägaren flyttade in till Järnavik, och sedan lades ner. Efter några år utan träff tog Kajakföreningen Öresunds initiativet till en nystart och träffen har blivit ett välregisserat och trivsamt evenemang som jag mer än gärna återvänder till nu efter två år av Corona-inställda evenemang. Programmet är inte heller klart här men ett par kurser i paddling med grönlandspaddel lär det bli, och ett kvällsföredrag om meteorologi för paddlare.

Comments

There are no comments yet.

Post a comment