Show cart
Design & Illustration

Kavat - Rune Eurenius

Runes nya Kavat

"Så var det äntligen dags att sjösätta min Kavat. Jag har inte räknat arbetstimmar, men har arbetat med den på lediga stunder sedan mitten på oktober. Inga större problem har uppstått under arbetets gång. Detta naturligtvis tack vare den föredömliga byggbeskrivningen.

SittbrunnenTanken var en liten provrunda efter jobbet men det blev paddling tills solen gick i havet. En mycket angenäm upplevelse. När jag väl paddlat en stund, upplevde jag kajaken som mycket stabil. Som nybörjare var det en överraskning hur påtagligt den infällbara skäddan påverkar kajakens egenskaper. Skäddaboxen är av genomgående typ, byggd med hjälp av skissen i byggbeskrivningen. Skäddan jag har tillverkat av ett 2 mm kolfiberlaminat. Arrangemanget fungerar helt problemfritt.

Jag byggde också en grönlandspaddel till kostnaden för en "kortregel" á 30 kronor. Paddeln kändes en aning bångstyrig under vattnet och jag tror jag slipat bladen för tunna och platta. Skall göra ett nytt försök. Sedan får jag väl prova en europeisk paddel också för jämförelsens skull.

Kajaken väger 17,5 kg, varav ungefär 11,5 kg är profilfrästa gran- och mahognyribbor från Haveriet. Granribbor har jag använt även till sarg och fläns. Det var ett tidsödande jobb att passa in de ca 200 bitarna, men jag tycker resultatet blev bra.

Jag ser fram emot nästa kajakbygge och väljer gärna en dina konstruktioner. Hunter är väldigt tilltalande, men jag får väl lära mig paddla till att börja med.

Bifogar några bilder från premiären vid Björlanda Kile, Gbg"

Rune Eurénius
Göteborg

Comments

There are no comments yet.

Post a comment